Reus

Unes 40 persones acampen a la plaça del Mercadal de Reus per protestar contra el congrés de CDC

Una quarantena de persones ha desplegat tendes de campanya a la plaça del Mercadal aquest divendres a la tarda, convocades per l'Assemblea Popular de Reus, en protesta contra el congrés de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que ha començat a les set del vespre a la ciutat. L'Assemblea Popular vol "que reneixi una altra vegada la primavera que ja vivim" i ho visualitza a la plaça del Mercadal, on, gairebé porta per porta, hi ha l'Ajuntament, governat per CiU i PP, i la seu local de Convergència, que acusen de "ser els causants de les retallades socials i de fer-nos retrocedir anys en la història".

RedaccióActualitzat
L'assemblea preveu fer una marxa lúdica pel centre de la ciutat "sense molestar ningú" ni "interferir en l'esdevenir normal d'un divendres a la tarda", però sí que volen manifestar que "ja que han vingut aquí a proclamar Oriol Pujol rei del que volen que sigui Catalunya, no hi estem d'acord i no ha de fer por a ningú dir-ho, per això invitem tothom a venir".

El "contracongrés" organitzat per l'Assemblea Popular de Reus tindrà el seu acte central dissabte a la tarda, amb una manifestació convocada a dos quarts de cinc des de la plaça Mercadal fins al Tecnoparc i la Fira de Reus, on se celebra el congrés.

Fortes mesures de seguretat a l'espai on se celebra el congrés

La Fira de Reus ha aparegut tancada aquest divendres a la tarda, amb importants mesures de seguretat quan falten unes hores perquè comenci el congrés. Centenars de tanques i una reixa envolten el recinte que custodien també alguns Mossos d'Esquadra i la Policia Local, per l'amenaça que una plataforma d'indignats ha fet de concentrar-se davant del congrés de la federació. Per aquesta raó, la policia demana als assistents l'acreditació respectiva per  accedir al recinte i a l'aparcament de l'edifici.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut