Presentació de la manifestació en defensa de la sanitat pública a Terrassa pel proper 14 de gener.
Presentació de la manifestació en defensa de la sanitat pública a Terrassa pel proper 14 de gener.

Unes 40 entitats convoquen una manifestació per reclamar una millora de la sanitat pública a Terrassa

Actualitzat

ACN Terrassa - Unes 40 entitats i associacions veïnals de Terrassa (Vallès Occidental) convoquen una manifestació el proper 14 de gener per reclamar millores en l'àmbit de la sanitat pública. Entre d'altres aspectes, es reclama atenció del metge capçalera en un màxim de dos dies, pediatres i odontòlegs a tots els centres d'atenció primària, millorar el confort tant de professionals com de pacients, i incrementar en un 25% el pressupost que la Generalitat destina a Salut. "La impressió és que el deteriorament de la sanitat pública va carrer avall i sense frens, i que les administracions no hi posen el què cal per revertir aquesta situació", denuncia el secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart.

La mobilització té previst arrencar a les 11.00 h de l'estació de Rodalies a Terrassa, passar per davant de la seu de MútuaTerrassa i acabar davant de l'Ajuntament, on aquest dilluns els convocants han presentat la marxa en un acte públic. Entre els organitzadors i figuren associacions veïnals de tots els barris de la cocapital vallesana, però també entitats com l'Associació de Salut Mental, Metges de Catalunya, SOM Matadepera, CCOO, GCT o Marea Blanca.

"Aquest és un model esgotat que ja no dona per més, ni els professionals ni els usuaris tenen resposta a les seves necessitats", denuncia Lleonart. Per aquest motiu, la mobilització busca que les administracions "es posin les piles" i que trobin una manera consensuada solucions a una situació que va en contra dels interessos de la majoria, diu.

"Aquesta sanitat pública es basa en un model economicista, de 'low cost', de fàbrica de salut, i no en un model social", apunta Lleonart, que considera que els professionals del sector estan explotats. "És un model caduc, per això plantegem que se'n faci un de nou que posi al centre els ciutadans i els professionals", considera.

Aquesta reformulació del model sanitari, diu, ha de passar per buscar el confort de professionals i usuaris o la bona atenció al pacient. "Els metges s'han de sentir ben tractats, i no que se'ls empenyi a marxar a altres llocs", conclou.

Anar al contingut