Concentració a l'exterior del Parlament
Concentració a l'exterior del Parlament
Barcelona

Unes 300 persones han seguit la investidura davant del Parlament

Altres ciutats, com Girona i Reus, han seguit l'acte d'investidura amb pantalles gegants

RedaccióActualitzat

L'ANC ha donat el seu suport als 72 diputats independentistes que han assolit l'acord per investir president Carles Puigdemont i formar Govern per tirar endavant el mandat democràtic sorgit del 27-S.

Des de l'Assemblea han animat el nou govern a impulsar i desplegar la Declaració aprovada pel Parlament el 9 de novembre i es comprometen a donar-hi tot el suport des de la societat civil.

Per escenificar aquest sentiment, l'Assemblea ha fet una convocatòria de suport davant el Parlament de Catalunya durant l'acte d'investidura del nou president.

Unes 300 persones han seguit el ple des de davant del Parlament de Catalunya. Ho han fet, des de les 4 de la tarda, i a través d'una gran pantalla on es podien veure les imatges a través del 324.

La gent ha aplaudit les intervencions de Carles Puigdemont, especialment quan parlava de les prioritats socials o d'aprovar una llei electoral. I han xiulat i escridassat alguns moments de les intervencions de l'oposició sobretot la d'Albiol i Arrimades.

Al costat d'aquest grup s'ha afegit una cinquantena de persones que exhibint banderes espanyoles i algunes d'europees. Els participants d'aquest segons grup han fet crits a favor d'Espanya i han reclamat al govern espanyol una actuació urgent si aquest acord tira endavant. Els Mossos d'Esquadra han estat en alerta però no hi ha hagut cap incident.

Una situació semblant s'ha repetit a la plaça Sant Jaume, on davant de la Generalitat, independentistes i partidaris de la unitat d'Espanya també han coincidit. La concentració s'ha produït sense cap incident.

Seguiment a Girona

Centenars de persones s'han aplegat a la plaça del Vi per seguir en una pantalla gegant l'acte d'investidura del nou president. Bona part de membres de l'equip de govern de la ciutat també hi han assistit.

La gent ha aplaudit les paraules de Puigdemont i ha xiulat les de Garcia Albiol. La gent ha celebrat el moment històric de la votació amb una copa de cava.

Seguiment a Reus

A Reus, els ciutadans també han seguit la sessió d'investidura amb una gran pantalla instal·lada a Omnium Cultural.

 

Anar al contingut