Barcelona

Unes 3.300 persones exigeixen més seguretat al barri del Besòs de Barcelona

Els veïns reclamen "poder sortir al carrer sense por" en un barri on, segons diuen, ha augmentat molt la delinqüència

RedaccióActualitzat

Manifestació dels veïns del barri del Besòs contra l'incivisme aquest dissabte.

Unes 3.300 persones, segons la Guàrdia Urbana, del barri del Besòs, però també de barris limítrofs com els del Maresme, el Fòrum, La Pau i La Mina, han reclamat més seguretat en una mobilització convocada a través de les xarxes socials.

La marxa ha sortit de la Rambla Prim cap a les cinc de la tarda i ha arribat fins a la seu del Departament d'Afers Socials de la Generalitat, a la zona del Fòrum. Un cop allà, han envoltat la seu i han tornat a la Rambla Prim, amb pancartes on es podia llegir el lema de la protesta: "Per un barri digne".

 

 

Els veïns reclamen "poder sortir al carrer sense por". Asseguren que l'incivisme a la zona ha augmentat molt per la presència de toxicòmans. Diuen que hi ha molts robatoris amb violència i ocupacions de vivendes i de comerços. Tampoc veuen bé la possible ubicació a la zona Fòrum d'un nou centre de primera acollida per als menors no acompanyats que arriben a Catalunya. Col·lectius com Zona Fòrum i Tsunami Veïnal han donat suport a la protesta.

 

 

No és la primera vegada que es fan mobilitzacions al Besòs. L'estiu, els veïns ja van protestar per impedir l'ocupació d'un local a la Rambla Prim que havia estat un banc. Es van organitzar per fer-hi guàrdies dia i nit i impedir que els ocupes entressin al local. Al setembre, es van unir a l'anomenat "tsunami veïnal" de Barcelona en una manifestació pel centre de la ciutat.

ARXIVAT A:
Seguretat
Anar al contingut