Unes 25.000 persones es manifesten a Brussel·les per demanar accions climàtiques dràstiques

A poc a poc la ciutadania d'Europa pren consciència de la necessitat de combatre d'una manera imminent el canvi climàtic

Néstor GómezActualitzat

A poques setmanes de la Conferencia sobre Canvi Climàtic (COP26) a Glasgow, les manifestacions a Europa prenen protagonisme per fer saber a la classe política que cal actuar amb fermesa davant d'un escalfament del planeta imparable, unes mesures preses pels governs del tot escasses i després de les grans inundacions que van colpejar el país durant l'estiu.

 

La marxa convocada diumenge per la Coalició Clima, que agrupa més de 80 associacions, entre les quals destaquen Greenpeace, Oxfam i grups sindicals, ha estat la més massiva en un any i mig a causa de la pandèmia. Unes 25.000 persones van prendre els carrers de Brussel·les per demanar accions de lluita contra l'escalfament de planeta de manera dràstica.

A la manifestació ha tingut un paper destacat el record a les víctimes de les inundacions d'aquest estiu, que van causa la mort de més de 40 persones i grandíssims danys materials a causa de les pluges torrencials.

El govern belga a finals d'octubre presentarà un pla per assolir l'objectiu de reducció el 2030 del 55% de les emissions contaminants de l'any 1990, una fita compartida pel conjunt de la Unió Europea. Dintre del pla, es preveu reforçar la producció d'energia eòlica al mar del Nord i apostar pels combustibles no fòssils.

La COP26 tindrà lloc entre el 31 d'octubre i el 12 de novembre per intentar concretar els compromisos adquirits a París el 2015 amb l'objectiu d'estabilitzar el clima del planeta i accelerar les accions per lluitar contra l'escalfament global.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut