Un moment de la cadena humana que s'ha fet a Lleida.
Un moment de la cadena humana que s'ha fet a Lleida.
Lleida

Unes 250 persones fan una cadena humana per protestar contra el Consorci Sanitari de Lleida

Unes 250 persones han traslladat fins a la Delegació del Govern les més de 37.000 signatures recollides contra la creació del consorci

RedaccióActualitzat

Una cadena humana formada per 250 persones ha traslladat fins a la Delegació del Govern a Lleida les més de 37.000 signatures que el col·lectiu Marea Blanca ha recollit en contra de la creació del Consorci Sanitari de Ponent i Pirineus. Aquest consorci és l'ens que la Generalitat pretén posar en marxa per aglutinar els hospitals públics i els centres d'assistència primària i segregar-los de l'Institut Català de la Salut.

Els participants en la protesta consideren que el consorci fomentarà la mercantilització de la sanitat pública a les comarques de Lleida i posa en perill la cartera de serveis. La Marea Blanca de Lleida creu que tant les firmes com el centenar de mobilitzacions realitzades des de l'anunci del projecte representen una majoria social i obliguen el conseller de Salut, Boi Ruiz, els responsables polítics territorials i els alcaldes que donen suport al nou ens a retirar el projecte.

En canvi, la Conselleria de Salut considera que millorarà l'eficiència del sistema sanitari públic.

Anar al contingut