Imatge d'arxiu d'uns peatges catalans
Imatge d'arxiu d'uns peatges catalans
Barcelona

Unes 1.500 persones s'han negat a pagar peatges les últimes tres setmanes

La campanya "No vull pagar" creix una mica més cada dia i unes 1.500 persones s'han negat ja a pagar peatges a Catalunya les últimes tres setmanes, segons han estimat fonts d'Abertis. L'empresa, però, minimitza aquestes dades contraposant-les amb els milers de transaccions que es fan a diari. El moviment, que aquest dissabte ha sumat el suport d'ERC, vol convertir el pròxim 1 de maig en dia central de la protesta.

RedaccióActualitzat
El procediment que segueix Abertis quan un usuari es nega a pagar el peatge és anotar el seu DNI i el seu número de matrícula per després demanar-ne per la via administrativa l'import, i es presenta una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra per l'impagament del servei.

La plataforma "Prou Peatges" ha convocat per a l'1 de maig una concentració de conductors que es neguin a pagar en vuit peatges catalans i protestin pel cost d'unes infraestructures que l'organització considera amortitzades. Davant d'això, la companyia presidida per Salvador Alemany ha reforçat el nombre de treballadors en els peatges, al·legant l'operatiu corresponent a l'1 de maig.

Precisament aquest divendres, coincidint amb l'"operació sortida", el peatge de la C-16 a Manresa va viure un col·lapse circulatori i va acabar obrint les barreres una estona per recuperar la fluïdesa del trànsit. Molts tuitaires van atribuir aquesta situació a la campanya contra els peatges.

ERC també s'hi suma

Alfred Bosch, diputat d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, s'ha sumat aquest migdia a la campanya antipeatges. Ho ha fet a la barrera de Mollet de l'autopista C-33 i l'han acompanyat els també diputats Joan Tardà i Teresa Jordà, que preveuen que aquesta iniciativa anirà a més els pròxims dies.

Bosch ha fet una crida a la ciutadania a sumar-se a la campanya #novullpagar i ha denunciat que l'Estat espanyol "discrimina" Catalunya amb les concessions d'autopistes i peatges i hi ha una situació de "flagrant injustícia".

Anar al contingut