Pla curt del secretari general de l'associació Unión de Guardias Civiles, Ramon  Rodríguez, durant l'atenció als mitjans de comunicació. 9…
Pla curt del secretari general de l'associació Unión de Guardias Civiles, Ramon Rodríguez, durant l'atenció als mitjans de comunicació. 9 de febrer de 2017. (Horitzontal)

Una vuitantena de persones es concentren a Manresa per donar suport a la feina de la Guàrdia Civil a Catalunya

ACN Manresa.-L'associació 'Unión de Guardias Civiles' (UniónGC) ha convocat aquest dijous al migdia una concentració a Manresa per defensar la feina que fa el cos de la Guàrdia Civil a Catalunya. Una vuitantena de persones vingudes d'arreu de Catalunya i de l'Estat s'han concentrat davant de la caserna de Manresa per demanar respecte per la feina dels guàrdies civils. Segons ha explicat als mitjans de comunicació el secretari general de l'associació, Ramon Rodríguez, la concentració s'ha programat com a protesta pels fets que es van viure fa dos mesos a Manresa durant les manifestacions de suport als encausats per la crema de fotos del Rei en què es van llançar boles de pintura contra la façana de la caserna. Rodríguez ha titllat l'acte de "campanya de fustigació", tot i assegurar que no tenen constància que s'hagin produït actes similars en cap altra població de Catalunya.

Amb una pancarta on es podia llegir 'Suport i respecte a la feina i presència de la Guàrdia Civil a Catalunya', agents de la Guàrdia Civil, familiars i amics vinguts de diferents punts de Catalunya i de l'Estat s'han concentrat aquest dijous a les dotze del migdia davant de la caserna de Manresa per defensar la feina que fa el cos. L'associació UniónGC ha organitzat la convocatòria arran de la manifestació que l'esquerra independentista va fer a Manresa el passat 13 de desembre i que va acabar amb un llançament de boles de pintura contra la façana de la caserna. El secretari general de l'associació, Ramon Rodríguez, ha assegurat que el motiu de la concentració és per mostrar "suport i respecte" als guàrdies civils destinats a Manresa, així com per "exigir respecte a la seva feina". Segons Rodríguez, els policies "tenen dret a exercir la seva feina amb total llibertat i les seves famílies no han de ser víctimes de fustigació i amenaces". En aquest sentit, Rodríguez ha lamentat que el passat 13 de desembre a Manresa hi va haver un "acte de fustigació" i considera que aquestes accions "no són justes en un estat de dret i en un país lliure en ple segle XXI". Per això, el màxim responsable de l'associació ha demanat "respecte" pel cos "mentre la llei ens obligui a estar aquí". Els organitzadors de l'acte han insistit en què la concentració no tenia caràcter polític: "És una concentració de suport pacífica i amb aquest gest no pretenem polititzar res ni que es faci cap interpretació en sentit polític". Tot i això, alguns dels manifestants portaven banderes espanyoles i una on es podia llegir 'Acció "anti" independentista de Catalunya". També s'han sentit proclames a favor d'Espanya i crits de "separatas" i "sediciosos". Dos dels responsables de l'associació UniónGC han entregat el manifest de suport als comandants de la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa. El manifest, que s'ha llegit durant l'acte en castellà i català, relata els fets que van tenir lloc a Manresa el passat 13 de desembre i denuncia que "un centenar de suposats independentistes catalans van llançar objectes contra la façana de la caserna de al Guàrdia Civil de Manresa, a més de llançar consignes contra la presència del cos". El sindicat UniónGC considera que "aquesta agressió, que aparentment sembla formar part d'una estratègia de persecució i enderroc de la Guàrdia Civil, instigada per una minoria de la societat catalana, és més pròpia de règims feixistes que d'un estat democràtic". El comunicat assegura que "el més lamentable és el suport i la instigació d'aquest tipus d'actes per part de partits polítics, algun d'ells amb representació parlamentària, que amb pamflets justifiquen, donen suport, alimenten i inciten actes i actituds xenòfobes i totalitàries". A més, l'associació demana a la justícia i als governs que "no es posin de perfil i no banalitzin fets com els de Manresa".

Anar al contingut