L'església de Saint-Éloi de Carlepont (Google Maps)

Una vintena d'hospitalitzats per intoxicació en una missa de Nadal a França

Sembla que la calefacció seria l'origen de la intoxicació, que va obligar a desallotjar prop de 200 persones que assistien a la cerimònia religiosa a Carlepont

Actualitzat

Diverses persones que assistien a la missa de Nadal a Carlepont, al nord de França, van començar a queixar-se de mal de cap i a trobar-se malament. Dimarts al vespre hi havia entre 150 i 200 feligresos a l'església de Saint-Éloi que van haver de ser desallotjats per una intoxicació.

No es tem per la vida de cap d'aquestes persones, però una vintena van haver de ser hospitalitzades i una d'elles va ser traslladada en helicòpter.

També van arribar fins a l'església la policia i els bombers, que van mesurar el nivell de monòxid de carboni que, pel que sembla, seria el responsable de la intoxicació massiva. És un gas inodor, incolor i altament tòxic que s'allibera quan hi ha problemes en els processos de combustió.

S'ha obert una investigació per aclarir-ne les causes, però tot apunta a la calefacció, com ha declarat al diari Le Parisien l'alcalde de Carlepont, Patrice Argier:

"A banda de la calefacció, no veig què pot ser. La caldera ja començava a ser vella, però feia un mes que s'havia revisat. Dijous es tornarà a revisar"

L'església es manté tancada per decisió de l'alcalde.

ARXIVAT A:
Nadal
Anar al contingut