Una aula buida de l'Escola Estel de Barcelona (EFE / Quique Garcia)

Una vintena d'experts demanen ajornar el retorn a l'escola per la situació epidemiològica

Demanen a l'administració que promogui la docència i el treball telemàtic per reduir la interacció social

RedaccióActualitzat

Endarrerir el començament de l'activitat educativa presencial. Això demana un grup d'una vintena d'experts que alerten que la pandèmia de la Covid-19 està "descontrolada" i diuen que la situació epidemiològica és "significativament pitjor" que quan el setembre va començar el curs escolar.

Entre els firmants de la petició, hi ha l'investigador de la Universitat Rovira i Virgili Àlex Arenas, l'infectòleg Oriol Mitjà i Montserrat Rué, del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la Universitat de Lleida.

"Recomanem amb caràcter d'urgència al Departament de Salut que retardi el reinici de l'activitat educativa en les pròximes setmanes, establint un pla adequat i que no deixi lloc a la improvisació als afectats, que reforci la teleeducació", exigeixen els experts.

Al text de la missiva, s'hi afirma que els menors tenen més probabilitats de dur el virus a les llars, i, estadísticament, les persones en edats compreses entre els 2 i els 16 anys són més propenses a ser el primer cas de la família i "tenen més del doble" de possibilitats de transmetre el virus.

Els firmants assenyalen la decisió presa en aquest sentit pel Departament d'Educació d'Aragó com a exemple per seguir per la conselleria homòloga a Catalunya.

La carta segueix referint Singapur, Nova Zelanda o Taiwan com a models. Pels experts que subscriuen el requeriment, "els beneficis a mitjà termini d'una estratègia contundent acaben sent superiors".

La petició conclou demanant a l'administració que promogui l'ensenyament i el treball telemàtic i a empreses i centres educatius que facilitin aquesta modalitat laboral i pedagògica, malgrat que són conscients de les "conseqüències socials, laborals i econòmiques" de la decisió.

A continuació, la carta sencera:

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Confinament DesescaladaFases de la desescaladaEducació
Anar al contingut