La fàbrica incendiada
La fàbrica incendiada, de l'empresa Aricell, té una superfície de més de 2.000 metres quadrats

Una vintena de morts en l'incendi d'una fàbrica de bateries de liti a Corea del Sud

L'incendi s'hauria originat després de l'explosió d'una de les bateries i la majoria de víctimes són de nacionalitat xinesa

Redacció / AgènciesActualitzat

Un incendi en una fàbrica de bateries de liti a Corea del Sud ha deixat almenys 22 morts. El foc ha tingut lloc a la ciutat de Hwaseong, 45 quilòmetres al sud de Seül, i encara hi ha desapareguts entre els gairebé 50 treballadors de la planta.

El foc s'ha declarat a les 10.30 hora local i els bombers han aconseguit controlar-lo cap a les 15.10 hores. Quan han entrat a l'edifici, hi han trobat una vintena de cossos.

Bombers treballant en l'incendi
La planta produïa bateries de liti per a aparells de comunicació (EFE/EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT)

L'edifici, de l'empresa Aricell, té una superfície de més de 2.000 metres quadrats, repartits en tres plantes, i és de formigó armat. Dels 22 morts, 18 són de nacionalitat xinesa, una de les predominants dins una plantilla conformada en bona part per treballadors estrangers.

L'incendi ha començat després que un seguit de bateries explotessin, en un magatzem on n'hi havia prop de 35.000, han informat els bombers. Es desconeix el motiu de l'explosió inicial.

Segons els bombers, l'explosió ha tingut lloc a la segona planta, on les bateries s'inspeccionaven i s'embalaven. Es tracta de materials altament inflamables.

 

ARXIVAT A:
Corea del Sud
Anar al contingut