En les feines d'extinció han treballat una trentena de dotacions, inclosos quatre mitjans aeris (Bombers)
En les feines d'extinció han treballat una trentena de dotacions, inclosos quatre mitjans aeris (Bombers)

Estabilitzat l'incendi de Gandesa, que ha cremat poc més de dues hectàrees

El foc s'ha originat cap a la una del migdia en un camí a la serra de Pàndols

RedaccióActualitzat

Els Bombers han estabilitzat l'incendi de vegetació forestal que cremava des del migdia a la serra de Pàndols, a Gandesa, a la Terra Alta. Segons els Agents Rurals, el foc ha cremat una superfície aproximada de 2,2 hectàrees.

L'avís del foc s'ha rebut a les 13.04 hores a la zona entre el Coll del Torner i Santa Magdalena, a tocar del Monument a la Pau.

Segons l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, el foc s'ha originat en el camí que puja a la cota 705, en una "zona orogràficament molt complexa". Ara bé, segons ha explicat al Canal 3/24, últimament s'hi ha fet una gestió forestal que espera que els ajudi molt per fer el control del foc.

En les tasques d'extinció han treballat 33 dotacions, 29 de terrestres i 4 d'aèries. Poc abans de les sis de la tarda s'han retirat tres dels quatre mitjans aeris que hi treballaven, dos helicòpters i dos avions de vigilància i atac.

 

El vent que bufa a la zona ha provocat rodolaments i focus secundaris. Tot i això, passades les cinc de la tarda els bombers tenien pràcticament encerclat el perímetre del foc i confiaven a estabilitzar-lo aviat. 

Encara preocupa el vent que bufa i que es preveu que bufi les pròximes hores a la zona, assegura Carles Luz:

"Ens preocupa el tema del vent, que diuen que aquestes pròximes 36 hores serà elevat".

 

 

L'Ajuntament de Gandesa, ha demanat a la ciutadania que no s'acosti a la zona de l'incendi i que s'eviti circular pel camí de la Fontcalda per facilitar la feina als bombers:

 

ARXIVAT A:
IncendisBombers
Anar al contingut