Una vintena de barques envolten i persegueixen tres balenes al Port de la Selva

L'avistament de tres balenes a prop de la cala Tavallera ha generat una situació desagradable i perillosa per als cetacis

RedaccióActualitzat

La presència de balenes al litoral català és tot un esdeveniment. Aquest diumenge se n'han pogut veure tres a prop de la cala Tavallera, al Port de la Selva.

 

Els exemplars, de més de 10 metres, han sortit diverses vegades a respirar:

L'avistament, però, ha generat una situació desagradable i perillosa per als cetacis: una vintena de barques les han envoltat i les han començat a perseguir, com es pot veure en aquestes imatges gravades per Roger Pinart.

Les balenes són un dels animals que més pateixen la massificació del mar. El rorqual comú, el més habitual al Mediterrani, ha de sortir a respirar cada 10 minuts com a màxim. La presència de barques les posa en perill i moltes es fereixen amb les pales dels motors.

La costa de Palamós i el cap de Creus són una zona de pas de cetacis. Investigadors de l'entitat SUBMON han localitzat fins a quatre espècies de cetacis anomenats de "busseig profund" que mengen i passen per la costa catalana. És el denominat corredor de migració de cetacis del Mediterrani.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut