En 37 estacions de tren el servei Wi-Fi ja està a disposició dels clients.
En 37 estacions de tren el servei Wi-Fi ja està a disposició dels clients.
Barcelona

Una vaga encoberta de maquinistes provoca incidències a la línia Barcelona-Portbou

Una vaga encoberta de maquinistes de Renfe ha obligat a suspendre des de dimarts passat diversos trens de la línia Barcelona-Portbou, segons informa l'ACN. Està previst que les cancel·lacions s'allarguin fins dimarts, quan Renfe es reunirà amb el sindicat espanyol de maquinistes per solucionar el conflicte. Des del sindicat neguen que s'estigui portant a terme una vaga i denuncien una manca de maquinistes.

Actualitzat
Des del passat dimarts, els usuaris de la línia Barcelona-Portbou de Renfe no poden fer ús del servei d'alguns dels trens habituals. Una vaga no anunciada per part dels maquinistes hauria provocat la suspensió diària per part de la companyia ferroviària del primer i últim tren del dia amb origen i destí a Portbou, segons informa l'ACN. A aquestes cancel·lacions s'hi han sumat també aquest cap de setmana els primers trens que surten de Girona i Figueres en direcció a Barcelona.

Per tal d'ajudar els usuaris en el seu desplaçament, Renfe ha disposat aquest cap de setmana d'un servei alternatiu d'autobusos que traslladen els passatgers des de l'estació de Girona i fins a Sant Celoni, tot fent parada a les estacions habituals de la línia de mitja distància. Allà enllacen amb un tren de Rodalies que els condueix fins a la capital catalana.

Està previst que les afectacions s'allarguin fins el pròxim dimarts, quan la companyia ferroviària es reunirà amb el Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf) per intentar trobar una sortida al conflicte. No serà fàcil. Mentre que des del sindicat neguen que els treballadors estiguin portant a terme una vaga encoberta i apunten que no hi ha prou maquinistes en plantilla, Renfe ja ha denunciat un incompliment dels horaris mínims dels maquinistes.

Aquesta no és la primera vegada que els maquinistes entren en conflicte amb Renfe i plantegen mobilitzacions. El passat mes d'abril el sindicat va convocar una vaga de treballadors en contra de les modificacions de les condicions laborals. Un mes després, Semaf convocava als maquinistes a fer tres dies de vaga per reclamar més places de pàrquing a l'estació de Sants.
Anar al contingut