Mostradors de Finnair al Prat
Mostradors de Finnair al Prat

Una vaga dels tripulants de cabina obliga Finnair a cancel·lar dos vols al Prat

RedaccióActualitzat

La companyia aèria Finnair ha hagut de cancel·lar avui dos dels sis vols que tenia previstos des de Barcelona per una vaga dels seus tripulants de cabina.

La vaga arriba després de mesos de negociacions que s'han intensificat aquesta setmana, entre els tripulants de cabina de Barcelona i l'empresa de serveis Atlas-Adecco, que és qui els va contractar per prestar el servei a Finnair.

Els treballadors denuncien que aquesta fórmula permet a Atlas Adecco catalogar-los com a auxiliars administratius i aplicar uns sous i condicions  de feina molt per sota del que cobren de mitjana els tripulants de cabina de les línies aèries en general.

Un dels representants dels treballadors, Gerson Borlan, del sindicat USOC, ha explicat que les negociacions amb l'empresa han avançat aquests dies –sobretot en el tema salarial–, però que encara no han pogut tancar un acord definitiu per desconvocar la vaga.

"No és tan sols la qüestió econòmica. Estem parlant també de normativa i de classificació funcional dels treballadors, i volem que reconeguin que no som auxiliars administratius sinó tripulants de cabina operant per a una companyia de bandera"

Això, segons el sindicat, també té altres conseqüències com ara que les assegurances o les baixes no s'acaben d'adequar a les seves condicions de feina.

"La nostra professió és una professió de risc i hem de tenir una assegurança especial que no tenim contemplada"

Els tripulants de cabina de Finnair tenen convocades vagues pels pròxims dos caps de setmana. De tota manera, l'empresa Atlas Adecco i els treballadors estan convocats dimarts que ve al Departament de Treball per continuar negociant per arribar a un acord definitiu i intentar evitar les vagues.

ARXIVAT A:
Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut