Una vacuna contra la malària és efectiva en nens menors d'un any

S'ha fet públic un estudi que demostra que el prototip de vacuna contra la malària que s'està investigant a Moçambic és efectiu en nens menors d'un any. Els resultats de la investigació que porta a terme un equip de l'Hospital Clínic de Barcelona confirmen que es podrà avançar l'edat de vacunació al primer any de vida dels nadons, un fet molt important, perquè els nens petits són molt vulnerablens a aquesta malaltia. La vacuna s'ha provat en un grup de 220 nadons de pocs mesos i s'ha aconseguit una protecció del 65 per cent.

Actualitzat
L'investigador Pedro Alonso ha presentat els resultats de l'assaig clínic que ha dirigit d'una vacuna experimental contra la malària, que ha demostrat la seva eficàcia en nadons africans de només unes setmanes de vida.

L'estudi, presentat en una multitudinària roda de premsa a l'Hospital Clínic de Barcelona, marca "una fita en la lluita contra la malària", segons ha dit Pedro Alonso en videoconferència des de Seattle, als Estats Units, on ha donat a conèixer els resultats del treball.

L'assaig s'ha dut a terme a la província moçambiquesa de Manhiça, situada al sud del país, i hi han participat 214 nadons d'entre 10 i 18 setmanes que han respost satisfactòriament a la vacuna.

L'estudi ha estat realitzat al centre d'Investigació en Salut de Mahiça per científics de l'Hospital Clínic, de la Universitat de Barcelona i del Ministeri de Salut de Moçambic, sota la direcció de Pedro Alonso, i ha estat finançat gràcies a una donació econòmica de Bill i Melinda Gates.
Anar al contingut