La Universitat de Medicina de Tòquio, acusada de manipular les proves d'accés per admetre menys noies
La Universitat de Medicina de Tòquio, acusada de manipular les proves d'accés per admetre menys noies
Tòquio

Una universitat del Japó hauria manipulat les proves d'accés per admetre menys noies

El centre ha obert una investigació per aclarir les acusacions de manipulació dels exàmens d'accés dels últims 7 anys

RedaccióActualitzat

Una universitat privada de medicina de Tòquio ha estat acusada de manipular durant anys els resultats dels exàmens d'accés amb l'objectiu d'admetre menys dones que homes.

El centre, la Universitat de Medicina de Tòquio, va començar a manipular a la baixa els resultats obtinguts per les candidates a cursar estudis de medicina l'any 2011, després d'observar com s'incrementava el nombre de noies que aconseguien plaça l'any anterior. El 2010, el 40% dels nous alumnes d'aquesta universitat privada van ser dones, el doble que l'any anterior, i des de llavors, el consell d'administració del centre va aplicar criteris més restrictius a l'hora d'avaluar les noies.

En la primera fase de les últimes proves d'accés del centre celebrades el febrer passat, s'hi van presentar 1.596 homes i 1.018 dones, dels quals van aprovar un 18,9% i un 14,5% respectivament, mentre que en la segona i definitiva, el 8,8% dels candidats van resultar admesos, davant un 2,9% de les candidates.

El cas està sent investigat per un gabinet jurídic per encàrrec del mateix centre, que espera comptar amb conclusions que aclareixin la situació en les pròximes setmanes.

L'escàndol ha sortit a la llum mentre la fiscalia de Tòquio investiga el mateix centre per les suposades pressions exercides per un alt càrrec del Ministeri d'Educació, Ciència i Tecnologia perquè la universitat admetés el seu fill sota amenaça de retirar-los les ajudes públiques.

El Japó aplica noves mesures per promoure la participació laboral femenina

El motiu darrere d'aquesta manipulació seria la idea que els homes són més adequats per exercir la professió mèdica perquè les dones japoneses solen deixar de treballar quan es casen i tenen fills, segons el diari "Yomiuri".

Al Japó, aproximadament la meitat de les dones abandonen definitivament la feina després de ser mares, per factors socioculturals i les dificultats per conciliar vida familiar i professional. El govern ha posat en marxa l'estratègia "Womenomics" per promoure la participació de la dona en el món laboral, però el país continua amb una notable bretxa salarial entre sexes i amb una ínfima presència de dones entre els alts càrrecs d'empreses o entre els representants polítics.

ARXIVAT A:
UniversitatMasclisme
Anar al contingut