Els firmants del manifest, aquest migdia, davant dels jutjats de la plaça de Castilla, a Madrid
Els firmants del manifest, aquest migdia, davant dels jutjats de la plaça de Castilla, a Madrid
Madrid

Una trentena de persones s'autoinculpen al jutjat en solidaritat amb Cuixart i Sànchez

Escriptors com Suso de Toro i Manuel Rivas i activistes com Pepe Beunza i Ovidio Bustillo subscriuen un manifest contra el judici dels Jordis

RedaccióActualitzat

Una trentena d'activistes, escriptors, professors d'universitat i periodistes s'autoinculpen davant el jutge en solidaritat amb Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. En un manifest denuncien que el judici del procés "encobreix la criminalització de la dissidència política".

El text a favor dels líders d'Òmnium i l'ANC el subscriuen, entre d'altres, els escriptors Manuel Rivas, Suso de Toro, Belén Gopegui i Santiago Alba Rico, així com també activistes com Pepe Beunza, el primer objector insubmís al franquisme (1971) i Ovidio Bustillo, un dels insubmisos de Can Serra (1975)

El manifest, que es llegirà aquest migdia davant dels jutjats de la plaça de Castilla, a Madrid, assegura que s'ha fet no només en defensa i solidaritat personal amb els acusats, sinó fonamentalment en defensa i solidaritat de la democràcia que es veu qüestionada, afegeixen, amb aquesta acusació que qualifiquen d'injusta.
 

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez durant la primera jornada del judici del procés (ACN) 

Els firmants dekl manifest diuen que s'autoinculpen sense estar "necessàriament d'acord amb els fins polítics de les mobilitzacions de l'1 d'octubre a Catalunya". "No obstant això -assenyala el document- entenem que aquesta mobilització social respon a un legítim exercici de Drets Fonamentals recollits en la nostra Constitució". I esmenta "el dret d'associació, de reunió i manifestació i la llibertat ideològica i de pensament, que inclou, certament, el dret a expressar i difondre aquesta ideologia i pensaments".

I conclou el manifest:

"En conseqüència, si la justícia desitja depurar responsabilitats penals per l'exercici de drets fonamentals, sol·licitem que valori l'obertura d'una causa penal contra nosaltres."

Entre la trentena de firmants d'aquest escrit hi ha els escriptors Alfonso Cervera, Carlos Fernández-Liria, César Rendueles, Jorge Riechman i Víctor Sampedro, els periodistes Guillem Martínez i Mariá de Delás, i els activistes Amparo Grolimund, Montserrat Torruella, Quico Porret i Ignasi Ripoll.

ARXIVAT A:
Jordi CuixartJordi SànchezProcés catalàJudici procésReferèndum 1-O
Anar al contingut