Madrid

Una trentena de persones d'extrema dreta es manifesten a la delegació de la Generalitat a Madrid

No hi ha hagut cap incident. Agents de la Policia Nacional protegien l'exterior del Centre Cultural Blanquerna

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha celebrat la Diada també a Madrid amb un acte informal al Centre Cultural Blanquerna. Hi han assistit diputats de Convergència, Unió, socialistes i el delegat del govern català a Madrid. L'acte ha acabat amb un brindis i l'himne d'"Els segadors".

A fora, una trentena de persones de grups d'extrema dreta -entre els quals La Falange i Alianza Nacional- s'han manifestat a favor de la unitat d'Espanya. Portaven banderes espanyoles i amb l'àguila. Alguns dels membres d'aquests grups van entrar l'any passat de manera violenta a les instal·lacions de Blanquerna al crit de "Catalunya és Espanya". El diputat de CiU Josep Sánchez Llibre va resultar agredit en l'incident. Precisament, quan Sánchez Llibre abandonava l'edifici, ha estat insultat.  

Abans de la mobilització, Sánchez Llibre assegurava que "tothom" té dret a manifestar-se, si és de forma pacífica i si es respecta les persones. El diputat ha revelat que el mateix ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la delegada del govern a Madrid, Cristina Cifuentes, li havien assegurat que els dispositius de seguretat al voltant de Blanquerna serien "eficients". I així ha estat. Diversos agents protegien la seu de la Generalitat a Madrid. 

Per la seva banda, el PSC ha descrit com un error que la Delegació del Govern a Madrid hagi autoritzat la manifestació davant la seu de la Generalitat a Madrid amb motiu de la Diada. La diputada socialista Teresa Cunillera considera que aquest tipus d'iniciatives només alimenten la confrontació quan el que és necessari és fomentar la "convivència", la "tolerància" i el "respecte a qui pensa diferent".

L'acte d'ara fa un any a Blanquerna no ha estat l'únic amb incidents protagonitzats per grups d'extrema dreta. El 30 de juliol passat, un individu va intentar entrar a la Delegació del govern català a madrid en el moment que el president Artur Mas explicava la seva reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy.  Els serveis de seguretat van aturar l'home, mentre cridava "Visca Catalunya" i "Mas, traïdor".

Anar al contingut