Barcelona

Una trentena de passatgers sense bitllet fugen pels túnels i bloquegen durant una hora la circulació de trens a Sants

L'entrada i la sortida de trens a l'estació de Sants ha estat aturada per motius d'ordre públic. Durant una hora, no hi ha pogut circular cap tren. Segons ha explicat el portaveu de Renfe, Antonio Carmona, una trentena de persones que viatjaven sense bitllet en un tren de mitjana distància han saltat del comboi i s'han escapat per l'interior dels túnels, després que el revisor els demanés el bitllet. Immediatament després, els Mossos d'Esquadra han obligat a aturar la circulació dels trens i s'ha iniciat una persecució dins dels túnels, que ha acabat amb la detenció dels implicats.

Actualitzat
La persecució d'un grup d'immigrants que anaven sense bitllet ha obligat a tallar la circulació ferroviària a l'estació de Sants de Barcelona. Milers de viatgers han quedat afectats per aquesta incidència, ja que la circulació de trens de totes les línies, tant els de Rodalies com els de llarga i mitjana distància, ha quedat paralitzada completament entre dos quarts de nou i dos quarts de deu, en plena hora punta.

La majoria dels immigrants, una trentena d'homes d'origen subsaharià, havien pujat sense bitllet a Salou. Quan el revisor els ha descobert, s'han negat a pagar i per això ha avisat els serveis de seguretat i els Mossos d'Esquadra, que, seguint el protocol, els esperaven a Sants. Però tan bon punt el tren s'ha aturat a l'estació, alguns d'aquests immigrants han sortit corrents, i han intentat fugir entre les vies o amagar-se pels túnels.

Poc després, els agents i el personal de Renfe han pogut atrapar-los. Després d'interrogar-los, els agents els han detingut i se'ls han endut cap a comissaria.

Aquesta persecució ha obligat, per motius de seguretat, a tallar la circulació de trens. Els retards han estat d'almenys una hora i els horaris no s'han pogut recuperar fins al migdia. Renfe ha decidit tornar els diners del bitllet als viatgers afectats per retards, tot i que al començament havia denegat les devolucions, cosa que ha provocat la indignació dels usuaris.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut