Núvols de fum sobre la ciutat de Misrata
Els bombardejos han tornat a deixar un paisatge de guerra a Misrata.
Misrata

Una trentena de morts en la represa dels atacs contra la ciutat de Misrata

L'exèrcit de Moammar al-Gaddafi ha reprès els atacs contra la ciutat assetjada de Misrata després d'anunciar, dissabte, que se'n retirava. L'oposició celebrava aquest diumenge la suposada marxa de les tropes governamentals, quan han descobert que es tractava d'un estratagema. De fet, han estat les pitjors jornades del setge: més de trenta morts. S'especula que el règim va anunciar la retirada simplement per guanyar temps i poder reunir els soldats que estaven escampats i aïllats per la ciutat.

Actualitzat
A Líbia, Gaddafi i els rebels s'afanyen a guanyar posicions abans que intervingui l'enemic comú: la calor. Tothom assumeix que serà impossible combatre al desert d'aquí a poques setmanes. El gran fracàs del règim en les últimes setmanes és no haver aconseguit simplificar el mapa dels fronts. Ben al contrari, els rebels han aconseguit consolidar posicions encara que sigui de manera agònica.

Molt a prop de Misrata, on l'endemà d'una suposada retirada de les tropes lleials han tornat els combats i de forma cruenta, a les muntanyes de Nafusa, els rebels han aconseguit obrir un corredor cap a Tunísia. És el front més desconegut d'aquesta guerra civil. El terreny, aquí, és molt hostil: cims secs i rocallosos. Els rebels hi tenen algun tanc capturat a l'enemic, un luxe per a una milícia mal armada. A través de la frontera poden rebre provisions i, segurament, armes i municions.

I al front oriental, les coses continuen com fa mesos. Els rebels són a Ajdabiya, i els gaddafistes, a Brega. Tots dos fa mesos que estan en guerra de desgast, conquerint-se i reconquerint-se mútuament, i ara semblen haver renunciat a combatre per un simple tros de desert.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut