Recurs de beques menjador
Recurs de beques menjador

Una trentena d'alcaldes exigeixen a la Generalitat que no cancel·li les targetes moneder

D'aquestes targetes, que en principi es cancel·len el 31 de juliol, se n'han beneficiat 142.000 alumnes

Actualitzat

Les famílies que disposen de les targetes moneder, en què se'ls ha anat abonant l'import de les beques menjador dels seus fills i filles, tenen de termini fins al 31 de juliol per exhaurir l'import que els quedi.

Després d'aquesta data es cancel·laran tots els saldos de les targetes i el Departament d'Educació iniciarà el procediment per recuperar els que hagin quedat.

Aquesta decisió es contradiu amb l'aprovació al Parlament que les beques menjador es mantinguessin durant els mesos d'estiu, per garantir almenys un àpat complet al dia als infants en situació de risc d'exclusió social.

 

Preocupació i indignació davant l'anunci

Davant d'aquest anunci del Departament d'Educació, una trentena de municipis estan indignats i preocupats. Han adreçat aquest dimecres una carta als consellers d'Educació, i de Treball, Afers Socials i Famílies, per demanar-los que el govern no aturi el pagament de les targetes moneder per a les ajudes de menjador el 31 de juliol.

A través d'aquestes targetes, les famílies han anat rebent els imports equivalents a les beques menjador per poder comprar aliments durant la pandèmia, mentre les escoles han estat tancades.

Des del març i fins a finals de juny, s'hi han destinat més de 40 milions d'euros i se n'han beneficiat 142.000 alumnes. Educació assegura que es busca una solució amb la resta de departaments per cobrir-ho fora del calendari escolar, i recorda que també implica les administracions locals.

 

Alguns alcaldes reclamen actuacions urgents, com és el cas de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que diu que la Generalitat s'havia compromès durant tot l'estiu a mantenir aquestes beques menjador.

S'hi va comprometre al Parlament amb un vot unànime i, a més, diu l'alcaldessa, el govern ha rebut fons extraordinaris Covid de l'Estat precisament per a aquest tipus de despesa.

No entén com, de cop, a través d'una resolució i sense parlar-ne amb el ajuntaments, ha decidit retirar en ple estiu aquestes beques menjador quan són més necessàries que mai.

Des del departament expliquen que les famílies han de conservar les targetes, ja que s'hauran de retornar, possiblement, al centre educatiu de l'alumne, a l'inici de curs.

 

 

ARXIVAT A:
Ada Colau
Anar al contingut