Una teràpia amb gossos crea vincles entre infants en acollida i les famílies d'origen

La DGAIA impulsa un programa amb mascotes que havien estat abandonades

A Catalunya hi ha 7.600 menors tutelats per la Generalitat perquè les seves famílies no se'n poden fer càrrec. Per reforçar els vincles entre aquests infants, que viuen en centres o famílies d'acollida, i les seves mares i pares s'està provant una teràpia a partir del contacte amb gossos. 

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència vol fomentar que puguin tornar a viure junts fent servir mascotes com a nexe d'unió. Ho explica la directora general, Ester Cabanes:

"El gos proporciona mitjans més naturals o instintius de coses que explicades costen més d'entendre"

És el primer cop que aquesta teràpia es fa a Catalunya i després de 7 mesos està donant bons resultats. La Noemí Casajús és mare de tres nens tutelats:

"Connectes molt més també amb els nens. El tema dels límits, les coses que fas bé i que fas malament i el fet d'assistir aquí amb el grup i treballar amb els gossos ens ajuda moltíssim amb els nens."

Els gossos que participen en la teràpia també tenen un passat complicat, ja que havien estat abandonats. Una de les gossetes que hi participa, per exemple, la van trobar en un contenidor d'escombraries. 

La DGAIA també fa teràpies amb gossos per a adolescents tutelats. El contacte amb les mascotes millora la comunicació i la convivència entre els joves. 
 

 

ARXIVAT A:
Família
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut