Una temporada de bolets fluixa per la falta de pluges

RedaccióActualitzat

Aquesta temporada de bolets està sent tardana i fluixa, de moment, al Pirineu i Prepirineu, per culpa de la falta de pluges durant l'estiu, però també bona part de setembre i aquest octubre.

La sequera, sumada a les altes temperatures, fa que la producció micològica sigui escassa o gairebé inexistent.
La menor afluència de caçadors de bolets a aquestes comarques està afectant l'economia local, com, per exemple, els restauradors.

El bosc està molt sec i el Solsonès és una de les comarques més perjudicades per la falta d'aigua. Hi ha boletaires que intenten trobar algun tipus de bolet, però és molt difícil. No hi ha pràcticament res. Algun fredolic, alguna llenega seca. Aquesta situació poc contribueix a l'economia del territori.

Un estudi fet pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya calcula que el turisme de bolet deixa a la comarca uns 800.000 euros anuals, a més, s'estima que entre 40.000 i 60.000 persones van al Solsonès a recollir bolets.

Sense bolets, els hotels de la zona han notat que aquest any no hi passa tanta gent. Els restaurants també han baixat les reserves. Els pocs que es troben a la venda com els rovellons, vinguts de fora, es fan pagar, a 18 euros el quilo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut