Una noia supervivent d'un intent de suïcidi amb 15 anys: "És vital deixar-se ajudar"
Els intents de suïcidi de menors de 18 anys han augmentat el 27%

Una supervivent d'un intent de suïcidi amb 15 anys: "És vital deixar-se ajudar"

Una jove que fa dos anys que està en tractament explica el seu testimoni per trencar el tabú

RedaccióActualitzat

Deixar de silenciar i invisibilitzar els suïcidis. Amb aquest objectiu explica el seu cas una noia de 17 anys que en fa dos que està en tractament per haver intentat suïcidar-se.

"Em sentia trista, em sentia buida i que no podia sortir d'una situació a la qual estava molt agafada, que tot era negre", comenta. Ara, com a supervivent, relata com va arribar a tocar fons:

"Començo a autolesionar-me perquè crec que és la manera que podia alliberar-me del dolor que sentia per dins, i arribo a no desitjar viure. Va arribar un moment que vaig fer un intent de suïcidi. No estimava la vida que estava vivint. No estimava el que estava sentint ni entenia per què m'estava passant això."


Ella mateixa reconeix que, si n'hagués pogut parlar abans, probablement, no hauria arribat a aquest punt.

"És vital deixar-se ajudar, veure que hi ha un moment que tot surt millor i que hi ha llum al final del túnel", explica en aquest vídeo.

 

 

Durant la pandèmia, els intents de suïcidi en menors de 18 anys han crescut un 27%. De fet, són la primera causa de mort no natural entre els joves d'entre 16 i 35 anys.

Supervivents i familiars de víctimes demanen que es trenqui el tabú que encara envolta el suïcidi i reclamen serveis específics, tant de prevenció com d'atenció.

 

 

ARXIVAT A:
SalutMenors
Anar al contingut