Madrid

Una supervivent de l'accident de Barajas denuncia el retard dels equips de rescat

Una de les supervivents de l'accident aeri de Spanair ha denunciat que els equips de rescat van trigar molt a arribar al lloc del desastre. María Loreto Mercedes és una dels tres supervivents que van declarar ahir davant el jutge que porta el cas. La dona, que va passar un mes en coma i va perdre la seva filla al sinistre, també ha qüestionat per què es va enlairar l'avió. Paral·lelament al judici, s'ha constituït una Comissió d'Investigació independent encarregada pel jutge instructor per analitzar les causes del sinistre. Aquest grup d'experts funcionarà al marge del Ministeri de Foment.

Actualitzat
Tres mesos i mig després de l'accident de Spanair on van morir 154 persones han començat a declarar tres dels divuit supervivents. María Loreto Mercedes, una de les afectades, ha denunciat el retard dels equips de rescat en arribar al lloc del sinistre, que segons els seus càlculs "van ser més de 40 minuts". Loreto Mercedes va estar un mes en coma a l'hospital, i durant l'accident també va perdre la seva filla de 23 anys.

La testimoni també ha explicat que ja va tenir "la percepció que l'avió no anava bé" després que "s'avortés un primer enlairament i es carregués de combustible l'avió". Loreto Mercedes ha dit que "la seva sorpresa va ser que l'avió sortís".

"Estic viva perquè sóc metge i em vaig autodiagnosticar"

Loreto és metge i ha assegurat que els seus coneixements li van salvar la vida. La dona va quedar estesa a terra i tot i que va continuar conscient va poder "avisar els metges amb la mà esquerra". Ha relatat com els hi va explicar què havien de fer per contenir la lesió que va patir al tòrax i ha assegurat que estava viva perquè "sóc metge i em vaig autodiagnosticar. Si arriben a trigar un quart d'hora més estaria morta", ha afegit.

Nova Comissió d'Investigació

Per evitar filtracions, el jutge ha decidit crear una nova comissió per analitzar les causes de l'accident de l'MD-82, independent de la que va crear el Ministeri de Foment. El 15 de novembre el magistrat va demanar al Col·legi de Professionals de Pilots i d'Enginyers Aeronàutics que li facilités un llistat d'un mínim de 30 professionals. La comissió estarà formada per dos pilots, dos enginyers aeronàutics superiors, dos tècnics i dos mecànics.
Anar al contingut