La soldat va ser violada al quarter de l'Exèrcit de l'Aire de Bobadilla, a Màlaga
La soldat va ser violada al quarter de l'Exèrcit de l'Aire de Bobadilla, a Màlaga
Antequera, Màlaga

Una soldat denuncia que va ser violada per companys a la base aèria de Bobadilla

La víctima podria haver estat víctima de la "burundanga" quan va sortir a fer unes cerveses amb els companys

Actualitzat

Una soldat ha denunciat una agressió sexual en grup per part de diversos companys. Els fets haurien passat en el quarter de l'Exèrcit de l'Aire de Bobadilla, a Màlaga. La soldat ha explicat que "va sortir a fer unes cerveses amb els companys" i que li van posar "unes substàncies a la beguda". Després, van rodejar-la i van començar a fer-li tocaments.

"Em vaig sentir com un tros de carn."

La dona assegura que va ser drogada i violada. Els fets van passar entre el 10 i l'11 de desembre quan, per celebrar el dia de la patrona de l'Exèrcit de l'Aire, la Verge de Loreto, va anar amb altres companys en un pub pròxim al quarter. La soldat ha declarat que recorda haver demanat una cervesa i, en tornar del lavabo, va notar que tenia un sabor diferent, però no en va fer cas.

"Diversos companys em van envoltar i van començar a fotre'm mà. Després ja no recordo res més fins al dia següent, que em vaig despertar amb les mitges baixades, un fort mal de cap, un hematoma i molèsties al pit. No sé com vaig arribar a la meva habitació."

 

 

A mesura que van passar els dies, la noia ha explicat que li tornaven alguns records com que dos homes la tocaven en el seu llit i ella els rebutjava, o que sentia com deien "que passés el següent". Una companya militar de la víctima ha revelat que aquella nit hi havia "una cua d'homes al passadís".

Burundanga

Segons els informes, de les tres denúncies presentades, - a la policia, als superiors militars i al jutjat d'instrucció-, s'hauria demostrat la presència de semen, i una prova de barbitúrics confirmaria la presència de la burundanga.

En la denúncia, la noia va assenyalar un militar que solia advertir-la: "Qualsevol dia et posaré burundanga."

 

Tres jutjats

Els fets s'investiguen en dos jutjats d'Antequera i un jutjat militar.

El jutjat militar ha obert el sumari per investigar un delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques, segons el Codi Penal Militar.

Dos jutjats d'instrucció d'Antequera tenen també diligències obertes per aquest cas. L'un, que té el procediment més avançat, està a l'espera de l'informe fiscal. El jutjat militar ha demanat que aquest jutjat s'inhibeixi al seu favor per fer-se càrrec del cas.

L'altre jutjat d'instrucció està a l'espera que la Policia Nacional aporti informes i atestats pericials sobre mostres i la identificació dels presumptes autors.

La soldat va denunciar els suposats abusos per part dels seus companys al cap de la seva unitat. El superior li va aconsellar que ho denunciés a la Policia Nacional d'Antequera, mentre que ell ho va traslladar al jutjat militar.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut