Una sobrecàrrega per l'ús irregular de la xarxa elèctrica va causar el foc de Badalona

Els bombers denuncien que la falta de mitjans va complicar les feines de rescat

Actualitzat

Els bombers han confirmat que la causa del foc de l'edifici de Badalona en què van morir tres persones va ser la sobrecàrrega elèctrica per un ús irregular de la xarxa.

L'alcalde de Badalona, Álex Pastor, es reunirà divendres amb Endesa per combatre les connexions il·legals de les línies elèctriques.

"Quan ells veuen que hi ha un consum per sobre del que és normal, ho detecten. El que volem és que aquesta informació se'ns faci arribar per començar a actuar en qualsevol zona de la ciutat."

Pastor també demana a la Generalitat més efectius de mossos i bombers a la ciutat.

 

El sergent de guàrdia del Parc de Bombers de Badalona, Emilio Cuadrado, denuncia que les mancances en el cos van dificultar l'actuació.

"Hauríem d'haver estat una primera sortida de 30 bombers amb tres autoescales."

A l'incendi s'hi van desplaçar 8 bombers del parc de Badalona amb un camió amb escala. Van rebre el suport de bombers de Santa Coloma i Barcelona.

 

Tres dies després de l'incendi, aquest dimarts, els veïns de l'edifici cremat a Badalona han entrat per primer cop als seus pisos acompanyats per tècnics municipals i bombers, i amb el suport de psicòlegs.

Ho fan en dues tongades, aquest dimarts a la tarda i aquest dimecres al matí, per recollir els objectes de primera necessitat.

Les famílies entren de dues en dues i disposen de 10 minuts per recollir les pertinences. Però hi ha tres pisos que estan totalment calcinats on no hi podran entrar, com el de Mohsan Raza.

"El pis està totalment cremat. Diuen que no hi podrem entrar, però intentarem a veure si ens deixen perquè no porto res a sobre."

El Mohsan va salvar la vida despenjant-se pels fils telefònics des de la vuitena planta fins al carrer. Dos dels seus companys de pis van morir i un tercer està greu a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.


Pobresa energètica

La Federació d'Associacions de Veïns de Badalona considera que és una de les causes de l'incendi del barri de Sant Roc és la pobresa energètica.

El president de la FAVB, Julio Molina, ha destacat que el principal problema és de "pobresa habitacional i energètica" i ha culpat "les entitats bancàries que deixen la gent al carrer".

Molina també ha animat les administracions a "impulsar polítiques que recuperin els serveis socials, la inversió en habitatge i els recursos públics", i ha felicitat "els tècnics que estan treballant per ajudar la gent a tornar a casa seva".

ARXIVAT A:
IncendisPobresa energèticaHabitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut