Barcelona

Una setantena de vols cancel·lats al Prat per la vaga dels controladors francesos

Un miler de persones han passat la matinada a l'aeroport del Prat sense poder agafar l'avió

RedaccióActualitzat

La vaga dels controladors aeris francesos, que ha continuat aquest dilluns, ha suposat l'anul·lació i el retard de molts vols. La situació ha estat especialment complicada a l'aeroport del Prat, on hi ha hagut 71 cancel·lacions. Les companyies més afectades són Vueling i Ryanair, les que operen més vols des del Prat. En total, a tot l'estat s'han cancel·lat 286 vols.

Hi ha previstes un total de 800 operacions més, i és molt probable que hi hagi més cancel·lacions. Els vols anul·lats no només són els que enllacen amb ciutats franceses, sinó també els que sobrevolen territori francès per arribar al nord d'Europa.

Companyies com Air France han confirmat que, de moment, no han cancel·lat cap vol, però tenen retards de 30 i 40 minuts. Vueling, en canvi, ja ha cancel·lat una trentena de vols amb sortida o arribada a l'aeroport de Barcelona. Una altra de les companyies més afectades ha estat Ryanair, amb prop de 25 vols a diferents punts d'Itàlia, el Regne Unit i Bèlgica, entre d'altres.

Des d'AENA es demana als passatgers que confirmin amb la companyia si el seu vol sortirà, abans d'anar a l'aeroport. Davant dels mostradors de Vueling i Ryanair s'han format llargues cues de viatgers indignats. En alguns casos, els passatgers afectats han fet cues de fins a quatre hores per rebre informació.

 

 

Aquest diumenge a la matinada, la vaga ja va deixar un miler de persones a l'aeroport del Prat sense poder volar a les seves destinacions. La majoria de passatgers havien d'agafar un avió de Vueling.

Els controladors aeris francesos protesten per la reducció d'efectius en un moment en què asseguren que les previsions apunten a un creixement important del trànsit aeri. El sindicat UNSA-ICNA critica que s'hagi decidit no substituir entre el 20 i el 35% dels controladors que es jubilen. La vaga s'acabarà demà a les 6 del matí.

Aquest cap de setmana hi ha hagut un altre episodi desagradable a l'aeroport del Prat. 300 passatgers de Turkish Airlines han hagut d'esperar 24 hores per agafar un vol amb destinació a Istanbul. El vol havia de sortir dissabte a primera hora de la tarda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut