Aqusta és la serp de ferradura que va "visitar" dilluns l'Arxiu Històric de Girona (ACN/Arxiu Històric Girona)

Una serp de ferradura es cola a l'Arxiu Històric de Girona

Tot i que aquesta serp sol viure en ambients secs, no és la primera vegada que se'n veuen a Girona

Una serp de ferradura es va colar aquest dilluns a l'Arxiu Històric de Girona, situat al Barri Vell de la ciutat. Des de l'Arxiu, quan van descobrir el rèptil, van alertar els Agents Rurals. Després de capturar-la, els agents la van alliberar en una zona fora de les muralles.

Segons s'explica en el compte de Twitter de l'Arxiu Històric, tot i que l'hàbitat natural de la serp de ferradura (Hemorrhois hipocrepis) són els ambients secs, "cada vegada és més habitual veure-les a Girona". Aquesta espècie sol viure en zones de muntanya amb roques i els erms secs amb arboços i matolls.

La presència de la serp va suposar un bon ensurt a l'arxiu. Els exemplars adults poden arribar a fer 175 cm. Els exemplars joves mengen llangardaixos, i els adults, ocells i ratolins.

La serp o colobra de ferradura rep aquest nom per una marca amb aquesta forma que té sobre el cap. S'enfada fàcilment si se la provoca, i pot mossegar, però no és una espècie verinosa.

Aprofitant aquesta inusual visita, l'Arxiu Històric ha relacionat la serp amb el seu fons, i recorda als qui els interessi saber-ne més, que es pot consultar l'enciclopèdia de finals del segle XIX "La creación. Historia natural" que es guarda a la biblioteca:

ARXIVAT A:
CulturaMedi ambientBiodiversitat
Anar al contingut