Barcelona

Una seixantena d'Elnes es fotografien per felicitar la fundadora de la Maternitat d'Elna

Una seixantena de nenes i dones que es diuen Elna s'han trobat al Parc de la Ciutadella de Barcelona per un motiu especial: fer-se una foto i enviar-la a Elisabeth Eidenberg, la fundadora de la Maternitat d'Elna, que aquest any en compleix 95. També li volen transmetre agraïment per la gran tasca humanitària que va fer durant la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial.

Actualitzat

La difusió dels fets històrics de la maternitat d'Elna, al Rosselló, on la iniciativa d'Elizabet Eidenbenz va permetre assistir moltes dones i nens refugiats, entre els anys de la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial, fa que Elna s'hagi popularitzat com a nom de nena.

Aquest any, Elisabeth Eidenbenz compleix 95 anys i una seixantena d'Elnes s'han fet una foto al Parc de la Ciutadella de Barcelona per regalar-li la imatge i agrair-li la gran feina humanitària que va dur a terme. Es diuen Elna per diferents motius, però nenes i pares són conscients que aquest nom té un significat especial, lligat a la història dels exiliats republicans a França i de la dona suïssa que va fundar la maternitat d'Elna per acollir dones embarassades.



Anar al contingut