El palau de Buckingham, a Londres, seu de la monarquia britànica (Reuters)
El palau de Buckingham, a Londres, seu de la monarquia britànica (Reuters)
Londres

Una "reunió d'urgència" al palau de Buckingham aixeca una gran expectació

L'anunci, esbombat per alguns mitjans britànics, ha generat múltiples especulacions a les xarxes socials, entre elles que la reina o el seu marit havien mort, però finalment la notícia ha estat que ell deixarà d'assistir a actes públics

RedaccióActualitzat

El palau de Buckingham, seu de la monarquia del Regne Unit i residència de la reina Elisabet II, ha convocat tot el seu personal a una reunió aquest dijous al matí. La convocatòria s'ha conegut fora del palau, i això ha atret l'atenció dels mitjans britànics, perquè segons sembla aquest tipus de reunions del personal del palau són poc habituals.

 

 

El motiu, finalment, no ha estat una notícia històrica, com s'havia especulat, sinó que el marit de la reina, Felip d'Edimburg, deixarà d'assistir a actes públics a la tardor. Felip té 95 anys i és president o membre d'un total de 780 organitzacions. La mateixa casa reial britànica ho ha comunicat a través de Twitter:

 


 

Enorme expectació amb molts rumors i hipòtesis

Fins que no s'ha concretat la notícia, a les 10 del matí hora britànica, 11 hora catalana, l'anunci de la convocatòria ha generat una enorme expectació mediàtica, perquè en un primer moment s'ha afirmat que havia de ser una "reunió d'urgència molt poc habitual". Això és el que ha afirmat el diari "Daily Mail" a Twitter:

 


La reina ha mort? O el seu marit?

Aquesta i altres informacions similars han aixecat moltes expectatives de quin podria ser el motiu de la convocatòria: s'ha especulat que podria ser per comunicar la mort de la mateixa reina Elisabet II, que té 91 anys, o del seu marit.

Aquestes especulacions han motivat desmentiments gairebé immediats per part d'alguns mitjans, que han citat fonts anònimes del palau que han assegurat que la reunió no tenia res a veure amb la salut de la reina i el seu marit:

 


 

Altres hipòtesis plantejades via xarxes socials han versat sobre la possible abdicació de la reina, possibilitat bastant remota, perquè Elisabet II s'ha mostrat sempre reticent a abdicar, i el moment actual, amb el Brexit en marxa i a les portes d'unes eleccions al Parlament, sembla el menys propici per fer-ho.

Precisament aquest dimecres la reina va rebre al palau la primera ministra Theresa May, que va anar a comunicar-li la decisió de dissoldre el Parlament del Regne Unit de cara a les eleccions que hi ha previstes per al juny. 

A mesura que han anat passant els minuts, altres informacions, que també referien a fonts anònimes de dins del palau Buckingham, han dit que era una reunió ordinària i han assegurat que tot ha estat un rumor difós per les xarxes socials. Ho ha afirmat la revista "Hello":

 


Al final sí que hi ha hagut notícia, però no del calibre que auguraven les especulacions.

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne UnitReina Elisabet II
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut