El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida
El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida
Barcelona

Una resolució al Parlament pel cessament de Duran com a president de la comissió bilateral Generalitat-Estat enfronta CiU i ERC

Diferències entre CiU i Esquerra per la resolució que demanava el cessament de Josep Antoni Duran i Lleida com a president de la comissió bilateral Generalitat-Estat. Els republicans han aigualit el text, finalment rebutjat, que s'ha limitat a demanar que la part catalana de la bilateral se cenyeixi als mandats del Parlament i el govern. CiU, però, ho ha entès com una reprovació a Duran i a CiU.

RedaccióActualitzat

Diferències entre CiU i Esquerra, al Parlament, en una resolució que demanava el cessament de Josep Antoni Duran i Lleida com a president de la comissió bilateral Generalitat-Estat. Els republicans han aigualit el text, finalment rebutjat, però CiU ho ha entès com una reprovació a Duran.

La proposta original d'Iniciativa plantejava el cessament de Duran com a president de la bilateral. El text sotmès finalment a votació, pactat amb Esquerra, però, s'ha limitat a demanar que la part catalana de la bilateral se cenyeixi als mandats del Parlament i el govern.

El convergent Lluís Corominas ha avisat els republicans que eren conscients que votaven una reprovació a Duran. Abans de la votació, Corominas ha dit: "Per part d'ERC s'ha dit que l'esmena era en la línia de millorar... El senyor Bosch ha dit clarament que era un toc d'atenció i una reprovació light i, per tant, el que votaran avui és un toc d'atenció al senyor Duran Lleida i a CiU, i una reprovació light a CiU i Duran Lleida. No vulguin desviar l'atenció".

El text s'ha tombat amb els vots de CiU, el PP i Ciutadans. La resta de grups hi han votat a favor.

Anar al contingut