Pla obert del Centre Geriàtric Lleida amb les portes tancades com a mesura de per prevenció davant el coronavirus, el 24 de març del 2020. (Horitzon…
Pla obert del Centre Geriàtric Lleida amb les portes tancades com a mesura de per prevenció davant el coronavirus, el 24 de març del 2020. (Horitzontal)

Una residència de gent gran de Lleida es blinda contra el coronavirus

Actualitzat

ACN Lleida.-El Centre Geriàtric de Lleida s'ha blindat contra el coronavirus i des de diumenge 24 treballadors estan tancats permanentment amb els 90 usuaris que hi viuen. Tal com ha avançat Segre aquest dimarts i ha confirmat la directora del centre a l'ACN, Carol Mitjana, aquesta mesura "taxant" s'ha adoptat per evitar les entrades i sortides de personal al centre i no haver de patir constantment en si algú era portador del virus covid-19. Mitjana ha afegit que divendres més de la meitat de l'equip va prendre la decisió de quedar-se a viure a la residència mentre que una vintena més de treballadors estan confinats a casa seva per si convé rellevar algú. De moment, no tenen cap cas positiu ni tampoc cap resident amb símptomes o aïllat.

Carol Mitjana ha explicat que quan es va decretar l'estat d'alarma ja van prendre totes les precaucions possibles i ella mateixa va ser la primera de confinar-se al centre. Es va establir un protocol de seguretat molt "exhaustiu" i van canviar el funcionament dels torns que van passar a ser de 3 dies seguits i 11 hores de durada. Així mateix, tot l'equip tècnic va passar a ser equip auxiliar de reforç a les auxiliars. D'aquesta manera, durant tres dies entraven les mateixes persones a la residència i es va extremar la precaució.A mesura que els dies passaven i la propagació del covid-19 també es feia més extensiva a moltes residències de gent de la tercera edat, divendres es va reunir l'equip directiu del Centre Geriàtric Lleida i va prendre la decisió, d'acord amb la resta de treballadors, de tancar més de la meitat de la plantilla a la residència. Mitjana ha assegurat que d'aquesta manera es vol evitar "l'angoixa" que suposava que cada matí entrés gent de fora al centre sense saber si "érem portadors o no del virus". Diumenge tot l'equip va anar al centre amb la maleta i ara viuen una sala que s'ha adequat per dormir. Només hi ha una persona que accedeix a diari per la bugaderia i amb totes les mesures de seguretat pertinents. Mitjana explica que ara el personal ha passat a "fer de tot i a ser un sol equip", fent tasques diverses com fregar o atendre als usuaris. "Hem fet unió i força entre tots", remarca, i també es treballa amb el mateix protocol de seguretat que inclou la mascareta, els guants i el gel. Tot plegat però, sense entrar i sortir del centre. Paral·lelament, hi ha vint persones més de la plantilla que han quedat confinades a casa seva per si convé rellevar algú dels qui està a dins. Mitjana assegura que no té constància que cal altra residència de la zona hagi adoptat una mesura tant dràstica i ha volgut agrari als treballadors la seva predisposició ja que ha estat una "iniciativa pròpia". Finalment, també ha destacat que usuaris i famílies estan molt "agraïts" i col·laboren amb la situació "fent pinya". El contacte amb l'exterior es manté diari mitjançant trucades i enviament d'informació a través del mòbil.

Anar al contingut