ANÀLISI

Una renúncia exemplar

Enllaç a altres textos de l'autor Eduard Rubió

Eduard Rubió

Corresponsal de Catalunya Ràdio a Itàlia

Actualitzat
Benet XVI, com ha tornat a repetir aquest dimecres, ha perdut vigor i no té prou forces per guiar la barca de Pere. Recordem que el papa pateix del cor, no hi veu d'un ull, té una greu artrosi que li impedeix caminar bé i sovint té també problemes respiratoris que se li noten per la veu trencada.

Certament, els disgustos i els problemes del seu pontificat hi han influït, però en les últimes setmanes ha perdut molt físicament. Deuen haver estat dies difícils, per prendre una decisió com aquesta, que ha convulsionat les institucions de la Santa Seu i ha desgavellat el govern de l'Església catòlica.

Per exemple, no se sap encara quin nom se li donarà quan sigui elegit el nou papa, i amb el seu comiat, d'aquí pocs mesos canviaran el portaveu. El clima que es respira al Vaticà és de "sorpresa i de reflexió", deia aquest matí el portaveu, el jesuïta Federico Lombardi.

La renúncia del papa (presa en silenci, lliure, responsablement pel bé de l'Església...) és una decisió que trenca motllos i que segurament serà exemplar per a futurs pontificats.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut