Alumnes de sisè de l'Escola Bages de Manresa fent la prova de competència matemàtica (ACN)
Alumnes de sisè de l'Escola Bages de Manresa fent la prova de competència matemàtica (ACN)

Un text de Cabré, un tiquet de compra i un partit de bàsquet, a les proves de 6è

Comencen les proves de competències bàsiques de 6è de Primària que ja han enfrontat els alumnes amb 31 problemes matemàtics i un examen de català

RedaccióActualitzat

79.183, és el nombre total d'alumnes que aquest curs fan les proves de sisè de Primària, que avaluen l'assoliment de competències bàsiques en acabar l'etapa. Aquest dijous s'ha avaluat la competència matemàtica i la llengua catalana – i d'aranès a la Vall d'Aran -.

A català havien de respondre preguntes de comprensió lectora sobre un article titulat: "Vols ser científic?" i un fragment del llibre "L'home de Sau", de Jaume Cabré.

En general, els alumnes han sortit satisfets dels exàmens però alguns admeten que han tingut problemes amb algunes qüestions.

"A mi el que m'ha semblat una mica pesat ha estat al final quan hem hagut de llegir tantes coses i m'ha costat una mica. Però al final ho he fet."

"A mi el que m'ha costat és la redacció que he hagut de fer: 100 paraules, primer en brut i després torna-ho a fer en net."

Un mínim de cent paraules sobre un invent que ens hagi millorat la vida. Aquesta era la redacció.

A la prova de matemàtiques, 31 problemes, que segons la mestra Roser Arques, estaven més orientats a l'aprenentatge per competències.

"Aquest any han fet exercicis més vivencials. Per exemple, et parla d'un tiquet de compra, que això, els alumnes ho poden utilitzar diàriament. I després també el tema dels quilòmetres que tarden a poder arribar des del poble fins al castell o des del poble fins al llac."

Els alumnes també havien d'interpretar una gràfica amb els punts aconseguits per un jugador en un partit de bàsquet o quin percentatge de gomes d'esborrar d'una capsa són de color verd.

Aquest divendres es faran la prova de castellà i llengua estrangera.

♦ Les notes de Primària tindran només 4 puntuacions

Els quaderns de llengua avaluen la compressió lectora i oral mitjançant ítems tancats i l'expressió escrita amb la redacció d'un text breu. La competència matemàtica avalua l'habilitat per comprendre i interpretar diferents tipus d'exercicis i problemes.

Aquestes proves permeten als centres conèixer els seus punts forts i els dèbils i a les famílies dels alumnes, saber quin és el nivell aconseguit pels fills en acabar la primària.

Anar al contingut