Una quinzena de volts de Vueling, cancel·lats a l'aeroport del Prat per les protestes
Panells de l'aeroport amb els vols cancel·lats
El Prat de Llobregat

Més d'un centenar de vols cancel·lats a l'aeroport del Prat per les protestes

La tripulació i altres treballadors de les aerolínies no poden arribar a la Terminal 1, epicentre de la protesta

Actualitzat

110 vols s'han hagut de cancel·lar aquest dilluns a la tarda a l'aeroport del Prat com a conseqüència de les protestes per la sentència del judici del procés, segons AENA. El Prat és ara mateix el principal punt de tensió de les protestes.


AENA també informa que han funcionat sense alteració el 87% dels vols previstos. Tot i això, explica que els accessos per carretera i transport públic a la Terminal 1 estan bloquejats pels manifestants i que s'han habilitat mitjans per traslladar passatgers d'arribada de la T1 a la T2, per a què puguin fer servir el transport públic des d'allà.

Vueling ha estat la primera aerolínia a confirmar que havia cancel·lat una quinzena de vols. Segons ha informat aquesta companyia aèria, els pilots i la tripulació no poden arribar a temps a l'aeroport a causa de les protestes. L'aerolínia opera uns 550 vols al dia a l'aeroport barceloní. I, en total, per a aquest dilluns hi havia 1.066 vols programats.

 

Milers de persones a l'aeroport

Cap al migdia s'ha fet una crida per bloquejar l'aeroport i els manifestants del centre de Barcelona s'hi han dirigit caminant per la Gran Via. Durant mitja hora tots els accessos, per carretera, metro i tren, han estat tallats. Posteriorment, s'ha obert l'accés ferroviari. Passatgers i personal de companyies aèries han optat per baixar i seguir a peu fins a la terminal, davant del bloqueig.

L'L9 Sud del metro no funciona a la T1 per ordre dels Mossos i només arriba a l'estació de la T2.

 

Alguns manifestants s'han assegut davant de diversos accessos a la T1, on la policia regula el pas i s'han fet algunes càrregues.

Els Mossos han fet una piulada on recorden que accedir a zones restringides dels aeroports constitueix un delicte greu.

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut