Un avió Boeing 737 de la companyia Korean Air (Wikipedia / byeangel)

15 ferits en un Boeing 737 que va baixar 8.000 metres en 8 minuts per la despressurització

L'avió anava de Corea del Sud a Taiwan i un problema de pressurització va provocar hiperventilació i mal de timpà a desenes de passatgers

RedaccióActualitzat

Un avió Boeing 737 Max 8 de la companyia Korean Air que aquest dissabte feia ruta de Corea del Sud a Taiwan va haver de tornar enrere a causa d'un problema amb la pressurització de la cabina.

De resultes d'això, l'avió va arribar a baixar gairebé 8 quilòmetres d'altura en 8 minuts, i desenes de passatgers van patir hiperventilació i dolor als timpans.

L'avió, amb 30 minuts de vol, va tornar a l'aeroport de sortida, Icheon, i a almenys 13 dels passatgers els van portar a l'hospital per tractar-los de les seqüeles.

La resta de passatgers, uns 110, van fer el viatge 20 hores després en un altre avió, i no ha estat fins aquest dimarts que tant Korean Air com el govern sud-coreà han informat de l'incident.

Un portaveu de la companyia aèria ha demanat disculpes i ha assegurat que estan fent "tot el possible" per minimitzar els inconvenients provocats:

"Estem cooperant plenament amb totes les autoritats pertinents per investigar les circumstàncies que van voltar l'incident."

Un model d'avió amb un historial llarg d'incidents i accidents

Avions del model 737 Max 8 del fabricant aeronàutic nord-americà Boeing ha patit força incidents els últims mesos que han obligat a investigar-ne les causes.

El primer incident va ser a principis de gener: un avió del mateix model d'Alaska Airlines va perdre una finestra en ple vol i va haver de fer un aterratge d'emergència a Portland, a Oregon, als Estats Units.

Això va fer que les autoritats del país immobilitzessin 171 avions d'aquest model per fer-los inspeccions exhaustives per verificar-ne la seguretat, una decisió menys dràstica que la que va prendre fa 5 anys, quan van immobilitzar-los tots durant 2 anys després que morissin 350 persones en dos accidents de 737 Max a Etiòpia i a Indonèsia.

 

ARXIVAT A:
MobilitatCorea del SudTaiwan
Anar al contingut