Bèlgica

Una qüestió de pèl: les millors barbes i mostatxos competeixen al campionat mundial

Les barbes, bigotis i patilles més espectaculars en competició a Bèlgica

RedaccióActualitzat

Llargues, curtes, cuidades, assalvatjades, perfilades, lliures... les barbes estan de moda.

Aquesta mateixa setmana, la barba del diputat socialista per Burgos, Agustín Javier Zamarrón, president de la mesa d'edat del Congrés dels Diputats ha protagonitzat la sessió constitutiva de la nova legislatura.

Per alguns, la imatge de Zamarrón era més pròpia d'un polític del segle XIX i alguns, fins i tot, veien grans semblances entre el diputat burgalès i el dramaturg i novel·lista noucentista Ramón María del Valle-Inclán.

 


Però el cert és que les barbes, la de Zamarrón i altres, estan de moda.

 

Aquesta setmana s'ha fet a la ciutat belga d'Anvers un certamen ben curiós, el World Beard and Moustache Championships, el campionat mundial de barbes i mostatxos.

 

Els participants podien optar a 17 categories entre els diferents estils de barbes i mostatxos. Les barbes participants s'engloben en els estils lliure, xinès, d'Alaska, d'estil mosqueter, o seguint la moda del compositor Giuseppe Verdi o de l'autor de la unificació italiana, Giuseppe Garibaldi.

 

Una menció especial és per a les patilles:

 

Els mostatxos es podien presentar a tres categories: l'estil "british", l'estil Salvador Dalí, d'estil imperial o d'estil hongarès.

 

Alguns dels participants han volgut fer un homenatge als símbols del país on es feia el certamen. La barba i la vestimenta d'aquest era un clar homenatge a dos dels símbols dels belgues: el pintor René Magritte i Georges Remi (Hergé), l'autor de les aventures de Tintín.

 

Als participants se'ls demanava acreditar l'atenció i cura dels seus bigotis, pelatges, barbes i barbetes i també un bon grapat de sentit de l'humor:

 

L'estil britànic ha estat un dels més representats al concurs:

 

 

La competició, que ha durat tres dies, ha reservat un espai per a la participació femenina, que podien presentar-se en les categories de barbes o mostatxos artificials.

Anar al contingut