Cristina Cifuentes, la setmana passada al ple de l'Assemblea de Madrid
Cristina Cifuentes, la setmana passada al ple de l'Assemblea de Madrid

Una professora hauria denunciat amenaces del director del màster de Cifuentes

Nou persones més s'haurien beneficiat de les convalidacions falsificades

RedaccióActualitzat

Continua el degoteig d'informacions sobre les irregularitats del màster que va cursar Cristina Cifuentes a la Universitat Rey Juan Carlos, la URJC, la majoria publicades pel digital generalista eldiario.es.

Aquest dilluns han publicat la llista de les 9 persones que, juntament amb Cifuentes, es van beneficiar de les convalidacions d'assignatures que suposadament van ser falsificades.

Polítics i càrrecs de confiança del PP

A la llista hi ha alguns polítics del PP i càrrecs de confiança de governs i institucions controlades per membres d'aquest partit i també de la mateixa URJC.

És el cas de Dionisio Ramos, exgerent de la Universitat Complutense i a qui s'atribueix la gestió de l'anomenat "Tamayazo", l'operació mitjançant la qual Esperanza Aguirre va aconseguir la presidència de la comunitat de Madrid.

També de Pedro Calvo, extinent d'alcalde de Madrid en l'etapa d'Alberto Ruiz-Gallardón com a alcalde. Segons eldiario.es, tots dos serien amics de Cifuentes des de fa dècades.

Altres integrants de la llista són l'exgerent de l'agència EFE José Ignacio Sanz, la periodista del diari La Razón i responsable de premsa al ministeri de l'Interior, Inmaculada González de Molina, i l'exdirectiva de la Fundación Legalitas Susana Ángel.

 

Notícia relacionada: Ciutadans demana formalment la dimissió de Cristina Cifuentes

Amenaces a una professora

D'altra banda, el mateix mitjà ha publicat que una de les professores que ja ha declarat davant la policia judicial hauria assegurat que el responsable del màster, Enrique Álvarez Conde, l'hauria obligat a participar en la falsificació dels documents del màster de Cristina Cifuentes.

Aquesta professora hauria gravat les amenaces d'Álvarez de frustrar-li la carrera si no hi accedia. Álvarez és el director de l'Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos, l'origen de tot aquest assumpte.

Notícia relacionada: El govern de Cifuentes acusa el PSOE d'ordir una "trama delictiva" contra ella

Carta d'una professora

Eldiario.es també publica la carta d'una professora del màster, Susana Galera, adreçada a Cristina Cifuentes. En la carta, Galera li explica com van ser les classes:

"Donat que la modalitat en què vas fer el teu màster no ens va donar l'oportunitat de coincidir personalment, no voldria que deixessis de ser conscient de com eren les classes amb els alumnes ordinaris, cosa que també forma part de l'experiència de cursar un màster."

"Com tu, la majoria d'alumnes no complia els trenta, per la qual cosa també compatibilitzaven els seus estudis de postgrau amb una quotidianitat repartida entre obligacions laborals i familiars" ... "Les sessions eren intensives i s'impartien els dissabtes al matí al Campus de Vicálvaro, a les quals arribàvem amb dificultat estirant una mica més la setmana de cinc dies."

"En aquests matins de dissabte, que recordo especialment assolellats, la relació entre el grup es va fer més estreta del que és habitual en els estudis de grau, potser per la més gran proximitat generacional, potser per compartir l'ànim voluntariós de ser allà."

"Quina pena, Cristina, que t'ho perdessis."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut