Aeroport internacional John F. Kennedy de Nova York
Aeroport internacional John F. Kennedy de Nova York
Estats Units

Una processó de 150 tortugues obliga a tancar una pista d'aterratge i provoca retards en els vols de Nova York

Un processó formada per unes 150 tortugues ha obligat a tancar una de les pistes d'aterratge de l'aeroport internacional John F. Kennedy de Nova York i ha provocat retards de més de 30 minuts en una desena de vols aquest dimecres. Les invasions d'aquests animals en aquesta infraestructura de Nova York, però, són un fenomen habitual que té lloc cada estiu.

Actualitzat
"JFK registra retards mentre l'aeroport retira tortugues de la pista d'aterratge", advertia al companyia JetBlue Airways, la primera que ha alertat a través del Twitter del fenomen que ha obligat a tancar la pista d'aterratge 4L i ha provocat retards de més de mitja hora de l'aeroport internacional. Així ho ha reconegut l'Administració Federal d'Aviació, tot i que li ha tret importància en assegurar que tot plegat "no és significatiu".

Tot i l'espectacularitat o la gràcia que pugui fer que una processó de tortugues hagi envaït la pista d'aterratge, les invasions d'aquests animals en aquesta infraestructura de Nova York són un fenomen habitual que té lloc cada estiu entre finals de juny i principis de juliol, coincidint amb la temporada en què les tortugues abandonen les aigües de la veïna badia de Jamaica, a Long Island, a la recerca d'un lloc per pondre els ous.

En aquest sentit, segons la FAA, en aquesta època de l'any no és gens estrany que es registrin casos d'avions que atropellen accidentalment tortugues a les pistes d'aterratge. Tot i això, asseguren que no hi ha constància que això hagi provocat cap tipus de dany en els aparells que operen al JFK.

Tanmateix, no sempre ha quedat en una anècdota. El gener del 2009 un grup d'ànecs es va interposar en la ruta d'un aparell que s'enlairava de l'aeroport de LaGuardia. Això va inhabilitar els dos motors i va obligar el pilot a fer un aterratge d'emergència, que va culminar amb èxit. L'accident va acabar en un aterratge a sobre del riu Hudson que va elevar el pilot, Chesley Sullenberger, a la categoria d'heroi nacional per haver salvat la vida dels 155 passatgers que anaven a bord.
Anar al contingut