La portada pintada per Hergé per a "Tintín i el lotus blau" s'ha venut per 3,175 milions d'euros

Una portada original de Tintín bat el rècord de subhasta d'un còmic, amb 3,2 milions

El dibuix d'Hergé per il·lustrar "El lotus blau" s'ha venut a París

RedaccióActualitzat

La portada original que Hergé va pintar per a "Tintín i el lotus blau" s'ha venut a un preu rècord de 3,2 milions d'euros en una subhasta a París. És la quantitat més gran aconseguida fins ara per una il·lustració de còmic, segons ha informat la casa de subhastes Artcurial.

La peça que ha batut el rècord és la portada original del cinquè àlbum de Tintín, una aquarel·la en paper datada el 1936, que s'ha venut a un col·leccionista privat per 3,175 milions d'euros.

 

L'import supera el rècord anterior en la venda d'un dibuix de còmic que va aconseguir la mateixa casa el 2014 amb una altra il·lustració de Tintín, venuda aleshores per gairebé 2,6 milions d'euros.

La pintura fa 34 x 34 centímetres i es va pintar amb tinta negra, guaix i aquarel·la sobre paper.

 

 

Un dibuix guardat molts anys en un calaix

Hergé va proposar la portada al seu editor, Casterman, que la va descartar perquè la tècnica de color que requeria la reproducció era molt costosa.

"El lotus blau" és el cinquè àlbum de les aventures de Tintín (Reuters/Noemie Olive)

 

El dibuixant belga la va regalar al fill de l'editor, Jean-Paul Casterman, que aleshores tenia 7 anys. Jean-Paul la va guardar plegada en un calaix durant molt temps. De fet, encara són visibles les marques dels plecs.

Alguns experts, però, posen en dubte aquesta versió perquè no conté una dedicatòria, però ningú nega que és un original d'Hergé.

Tot i rebre ofertes, Casterman fill va rebutjar vendre's la pintura amb l'argument que era un regal personal del dibuixant. Va morir el 2009 i ara han estat els seus hereus els que l'han tret a subhasta.
 

El dibuix mostra l'intrèpid reporter amb vestit oriental amagat dins d'un enorme gerro de porcellana acompanyat per la seva mascota, Milú, al costat d'un enorme drac vermell, sobre un fons negre. A la portada que, finalment, es va fer servir, el drac és negre sobre un fons vermell.

"El lotus blau" es va publicar per primera vegada el 1936 i explica les aventures del periodista a la Xina durant la invasió japonesa del 1931.

El preu rècord a què s'ha venut demostra que la popularitat de Tintín, que aquest 10 de gener va fer 92 anys, continua en plenament vigent.

ARXIVAT A:
LiteraturaArtFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut