Una platja ordenada per la Covid: parcel·len la sorra per evitar aglomeracions

A la platja de Canet d'en Berenguer hi van cada dia durant l'estiu unes 20.000 persones i ara l'han parcel·lat per reduirne l'aforament

RedaccióActualitzat

A Canet d'en Berenguer, un municipi de la comarca del Camp de Morvedre, al País Valencià, han decidit parcel·lar platja i acotar cada espai per evitar aglomeracions.

L'Ajuntament ha difós imatges de dron de la vista de la platja amb totes les parcel·les perfectament separades per demostrar com és de segur visitar la seva costa.

La platja de Canet, amb més d'un quilòmetre de llargada i 80 metres d'amplària de sorra fina, sempre està molt concorreguda i és una de les més valorades de la Comunitat Valenciana. Segons l'alcalde de la localitat, Pere Antoni Chordà, cada dia d'estiu hi ha unes 20.000 persones. Ara, amb la Covid, han posat el límit a 7.000, una xifra que es podia arribar a les 10 del matí. Per això, l'Ajuntament ha buscat una manera de racionalitzar l'ús de la sorra.

Entre parcel·la i parcel·la hi ha illes que han de quedar, obligatòriament, lliures de persones i d'objectes per garantir una distància mínima de seguretat.

Els usuaris poden triar entre parcel·les de sorra de tres mides: per a un màxim de dues, quatre o de sis persones. Unes estan marcades amb color verd, les altres amb blau i les més amples amb color taronja:

 

A terra, unes cintes de color blau o groc, delimiten cada zona per prendre el sol.

 

 

 

Els usuaris poden fer una reserva de plaça a través de l'app Canet Platja Segura, habilitada per l'Ajuntament. D'aquesta manera s'asseguren un lloc segur a la platja.

El consistori considera que aquesta aplicació els proporciona un control a temps real de l'aforament de la platja i garanteix que es puguin complir escrupolosament les mesures de distància física per evitar el contagi del coronavirus.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut