Bookshop.org s'encarrega de la gestió del catàleg, la logística i els enviaments (Oriol Abella)

Una plataforma de llibreries independents vol plantar cara a Amazon

60 llibreries catalanes s'adhereixen a la plataforma Bookshop.org de venda en línia per impulsar el sector

Laura GalanActualitzat

S'acosta Sant Jordi i els moviments i apostes per captar compradors de llibres, l'any després del gran confinament, esmolen les eines.

Bookshop.org és una plataforma en línia al servei de llibreries de proximitat que vol ser una alternativa en la compra de llibres a Amazon.

"Ofereix als consumidors una alternativa socialment responsable per comprar llibres en línia d'una forma ràpida i fàcil", explica en un comunicat la nova plataforma.

Amb més de 200 llibreries a tot Espanya, 60 a Catalunya, Bookshop.org està operativa des d'aquest dilluns.

"L'objectiu és que totes les llibreries de proximitat que ho desitgin hi puguin estar i disposin d'una eina més per participar en el creixement del comerç electrònic en la venda de llibres."

El primer llibre que s'ha venut en aquesta plataforma ha estat l'èxit de vendes "El infinito en un junco", d'Irene Vallejo.

 

 

El promotors de la iniciativa són copropietaris d'una petita llibreria al barri de Gràcia de Barcelona. Van observar els reptes del mercat de la venda en línia durant la pandèmia i van descobrir Bookshop.org, una iniciativa ja implementada amb èxit als Estats Units i el Regne Unit.

A Bookshop.org, les llibreries poden crear la seva botiga en línia amb el seu nom, logotip i imatge, un espai en el qual poden oferir llistes amb els seus llibres recomanats i compartir-los a través de les seves xarxes socials i documents.

Les llibreries reben el marge de les vendes de llibres que generin en la plataforma, el 25% del preu del llibre. Bookshop.org s'encarrega de la gestió del catàleg, la logística i els enviaments.
 

Des de la seva obertura als Estats Units el 2020 i al novembre passat al Regne Unit, la plataforma ha venut llibres per valor de 55 milions de dòlars en més de 1.500 llibreries independents adherides.

Bookshop.org se suma a altres iniciatives com Todostuslibros. També ha establert un pacte amb CEGAL per treballar junts per enfortir l'estratègia digital de les llibreries independents.
 

 

ARXIVAT A:
LiteraturaSant Jordi Amazon
Anar al contingut