Aquesta planxa s'ha venut per 1.55 milions d'euros
Aquesta planxa s'ha venut per 1.55 milions d'euros
París

Una planxa original de Tintín se subhasta per 1,55 milions d'euros

És de l'àlbum "Hem caminat damunt la lluna", que es va publicar el 1954

RedaccióActualitzat

Una planxa de l'àlbum "Hem caminat damunt la lluna" s'ha subhastat a París pel valor rècord d'1,55 milions d'euros.  L'ha adquirit un col·leccionista europeu.

El preu d'aquesta planxa original de l'àlbum de 1954 és el més elevat que ha aconseguit mai una peça d'Hergé d'aquestes característiques. La xifra elevada s'explica per la dificultat de trobar originals d'aquest àlbum mític: de les 62 planxes, només quatre es poden trobar al mercat. 

La planxa, de 50 x 35 cm, feta amb tinta xinesa i guaix blanc, representa la sorpresa del primer moment de trepitjar la superfície lunar. S'hi veu el capità Haddock,Tintín i Milú, vestits amb escafandres, descobrint les delícies de la baixa gravetat de la lluna i observant un "clar de Terra".

Aquest és el resultat final, la pàgina tal com l'han vist sempre els aficionats a Tintín:

 

Una altra planxa d'"Hem caminat damunt la lluna" s'ha subhastat a Christie's per 602.500 euros. Christie's també ha venut una planxa de "Tintin et le Thermozéro", un àlbum inacabat, per 230.500 euros.

També han arribat al mercat vint targetes de felicitació firmades per Hergé, fetes amb tinta xinesa i aquarel·la, que s'han venut per 1,5 milions d'euros. Les van encarregar a Hergé a començament dels anys 40 i es consideren el primer producte important derivat de l'univers Tintín. 

En aquestes targetes s'hi veu Tintín i Milú a la muntanya, esquiant o decorant un arbre de Nadal. O els Dupondt, sempre maldestres, patinant per la neu.

 

 

Anar al contingut