El propietari d'un local abaixa la persiana per les restriccions per la Covid (Europa Press / María José López)
Un local abaixa la persiana per les restriccions per la Covid (Europa Press / María José López)

Una pizzeria haurà de ser indemnitzada per l'asseguradora per les pèrdues del confinament

SegurCaixa Adeslas haurà de pagar 6.000 euros a un negoci de Girona

Redacció/AgènciesActualitzat

L'Audiència de Girona ha donat la raó a una pizzeria que va reclamar a la seva asseguradora que cobrís la pèrdua de beneficis per paralització de l'activitat arran del confinament domiciliari decretat els primers mesos de la pandèmia. Aquesta instància judicial revoca, així, la resolució dictada per un jutjat de primera instància i obliga SegurCaixa Adeslas a pagar 6.000 euros a l'establiment gironí Bella Napoli.

Un mes abans de l'inici de la pandèmia, l'empresa denunciant va contractar una pòlissa d'assegurança amb l'entitat bancària que contemplava la possibilitat d'indemnitzar la paralització del negoci a raó de 200 euros per dia d'aturada de l'activitat. SegurCaixa va negar-s'hi adduint que en cap cas la pòlissa es feia referència a la cobertura de despeses derivades de la paralització de l'economia per part d'un govern durant una pandèmia.

Un jutjat de primera instància va resoldre la disputa a favor de l'asseguradora assenyalant que en les excepcions previstes en l'assegurança contractada s'hi especificava que no es cobririen les pèrdues produïdes per les restriccions imposades per una autoritat pública.

L'Audiència, però, va considerar que, malgrat que no es fes menció explícita a una pandèmia com a causa de força major, tampoc n'està exclosa, i afegia que en la primera sentència "no es tenen en compte les característiques del contracte de l'assegurança".

Això obre la porta a més reclamacions.


Beneficis milionaris

Dimecres transcendia que l'asseguradora VidaCaixa, que participa com a accionista de referència a SegurCaixa Adeslas, va guanyar l'any passat un total de 887,9 milions d'euros, la qual cosa suposa un 11,7% més que el 2019, malgrat la crisi de la Covid-19, que també va impactar en el negoci assegurador.

El benefici del grup assegurador de CaixaBank va créixer a doble dígit el 2020 per la contribució del negoci recurrent i l'aportació de les seves participades, com SegurCaixa Adeslas, malgrat que les primes i les aportacions van sumar 9.608,6 milions d'euros, un 18,5% menys que el 2019.

ARXIVAT A:
Confinament
Anar al contingut