Barcelona

Una persona en coma i greus incidents en la primera nit de la Mercè

La primera nit de les Festes de la Mercè va acabar amb incidents greus a la zona del Fòrum. Segons s'ha sabut aquest divendres a la tarda, el treballador d'un hotel de la zona està ingressat en coma després que dimecres a la nit un grup d'incontrolats va provocar aldarulls a l'interior de l'establiment. Fonts policials han explicat que un grup d'uns quatre joves van entrar exaltats a l'hotel. El treballador es va donar un fort cop al cap quan va caure a terra per una empenta. Quan van arribar els agents, els agressors ja havien fugit. Segons ha denunciat el grup municipal de CiU, també al Fòrum, un jove va quedar ferit per una ganivetada i dues menors van ser víctimes d'una agressió sexual.

Actualitzat
Convergència i Unió assegura en un comunicat que la matinada del dijous, després dels concerts, la zona del Fòrum va ser escenari de dues agressions sexuals a menors, una ganivetada i un assalt a un hotel que va acabar amb un ferit greu. CiU concreta que "grups de persones descontrolades i sota els efectes de l'alcohol van protagonitzar aldarulls i un assalt a l'interior d'un dels hotels de la zona, fins al punt que va resultar greument ferit un dels seus responsables de manteniment, que actualment està ingressat en un servei de vigilància intensiva d'un hospital de la ciutat. També a la zona del Fòrum, un jove va resultar ferit greu a causa d'una ganivetada, i dues menors han estat víctimes d'agressió sexual".

El grup municipal critica que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, "ja al migdia, van preferir silenciar-ho i dir que tot havia anat bé a Barcelona". Per això exigeix a l'alcalde "que expliqui els greus incidents ocorreguts i que digui per què els ha amagat". El portaveu del grup de CiU, Joaquim Forn, ha exigit "explicacions detallades" dels fets.

Dijous al matí, minuts després de la missa de la Mercè, Hereu va fer una valoració molt positiva de les primeres hores de festa i Escarp va destacar que hi havia hagut poques incidències. CiU assegura que en aquest moment tots dos "ja tenien coneixement dels greus incidents que durant la matinada de dimecres a dijous s'havien registrat a la zona del Fòrum, i que van requerir la intervenció d'unitats de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra".

Més seguretat

La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, ha anunciat que es reforçarà la presència policial. Escarp ha reconegut també que dijous a la nit hi va haver problemes per donar sortida a les persones que van acudir al festival pirotècnic, amb una punta de 12.000 espectadors, però ha assegurat que es van pal·liar ràpidament ja que "en 12 minuts quatre autobusos llançadores" de reforç van acudir a l'espigó del gas.

La regidora ha puntualitzat que el problema no es va produir en acabar l'espectacle, sinó dues hores després. "L'espectacle pirotècnic va acabar abans de les 23.00 hores, el metro tancava a les 00.00 i el reforç va caldre a la 01.00", ha assenyalat Escarp, que ha apuntat que les agradables condicions meteorològiques van portar moltes persones a endarrerir el seu retorn a casa.

Escarp ha justificat la decisió que la matinada passada no funcionés el metro, com va succeir en l'anterior, en les necessitats de manteniment perquè el suburbà pugui funcionar ininterrompudament des de les 05.00 hores d'avui a la mitjanit de diumenge que ve.

La regidora ha destacat la gran afluència de persones a totes les activitats de la Festa Major, amb "xifres més elevades que en l'any anterior", i ha destacat especialment la que va tenir la cavalcada de la tarda que va treure als carrers de Barcelona més de 110.000 persones.

En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde, Jordi Hereu, que ha assenyalat que "la mesura de l'èxit és la participació" i ho ha justificat en "el gran atractiu d'aquesta ciutat". Segons dades facilitades per l'Ajuntament, des de l'inici de la festa, el dia 23, s'han requisat 12.737 llaunes de beguda, 4.000 de les quals han estat intervingudes en locals d'aprovisionament de llauners.
Anar al contingut