Un menor es va adreçar a la patrulla dels Mossos per alertar que la seva germana petita no respirava
Un menor es va adreçar a la patrulla dels Mossos per alertar que la seva germana petita no respirava
Barcelona

Una patrulla de Mossos salva una nena d'un any que s'havia ennuegat amb un tap d'ampolla

Els agents van practicar la maniobra de Heimlich a la criatura, en un pis del districte de Sant Martí de Barcelona

RedaccióActualitzat
TEMA:
Seguretat

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va salvar la vida d'una nena d'un any que s'havia ennuegat en empassar-se el tap d'una ampolla d'aigua.

Els fets van passar dijous 13 de gener, cap a quarts de deu de la nit quan una patrulla d'agents de seguretat ciutadana circulava amb el seu cotxe pel districte de Sant Martí de Barcelona. Un nen els va aturar i va demanar-los ajuda perquè la seva germana petita s'estava ofegant a casa.

 

 

Els agents van pujar al pis de la família i van comprovar que la mare estava molt nerviosa i que la criatura afectada tenia les vies respiratòries completament obstruïdes pel tap d'ampolla. Els mossos li van practicar la maniobra de Heimlich a la nena fins que va poder expulsar el tap. 

Pocs minuts després la criatura va recuperar la respiració amb normalitat, però va ser traslladada per efectius del SEM a un centre hospitalari per precaució i per descartar cap complicació.

Fer la maniobra de Heimlich no és complicat. Consisteix a fer compressions abdominals a la persona que s'ennuega perquè té obstruïdes les vies respiratòries i no li arriba l'oxigen als pulmons. Però si se li ha de fer a un nadó o com aquest cas a una nena de només un any cal tenir molta precaució per no provocar-li lesions

El doctor Henry Heimlich, el cirurgià nord-americà que va crear aquesta senzilla maniobra de primers auxilis, va morir l'any 2016. Gràcies a la maniobra de Heimlich s'ha pogut salvar la vida a milers de persones a tot el món

 

ARXIVAT A:
Infància SeguretatMossos d'Esquadra
Anar al contingut