Una pastisseria, desbordada després del boicot per haver fet galetes LGTBI a Texas
Les galetes en forma de cor i els colors de l'arc de Sant Martí van suposar per al modest negoci de dues germanes la cancel·lació de comandes i missatges d'odi a la xarxa
Una pastisseria, desbordada després del boicot per haver fet galetes LGTBI a Texas
Aquestes són les galetes que ha causat l'enrenou a la pastisseria Confections de Texas (Dawn i Miranda Cooley)

Una pastisseria, desbordada després del boicot per haver fet galetes LGTBI a Texas

Les galetes en forma de cor i els colors de l'arc de Sant Martí van suposar per al modest negoci de dues germanes la cancel·lació de comandes i missatges d'odi a la xarxa

Actualitzat
TEMA:
LGTBI

Poc es pensaven les propietaries d'una modesta pastisseria del poble de Lufkin, a Texas, als Estats Units, l'enrenou que causarien les seves galetes en forma de cor amb l'arc de Sant Martí i la feina que tindrien les setmanes següents a fer galetes i a donar resposta a les comandes que els arribaven.

Després que una part dels seus clients van deixar de comprar a la botiga i van escriure missatges de rebuig per haver fet galetes per al Dia de l'Orgull Gai, la resposta al boicot ha estat una allau de clients i mostres de suport. 

Quan un client va suggerir a Dawn i Miranda Cooley de fer unes galetes commemoratives de la Setmana de l'Orgull LGTBI+, els va semblar una bona idea. "Simplement intentava ser inclusiva", va dir Dawn Cooley en una entrevista a la CNN

No se'ls havia acudit fer-ne en 11 anys, des que van obrir la pastisseria Confections, perquè tampoc cap client els en havia demanat. Per a l'ocasió van crear uns cors de galeta amb un glacejat de sucre amb els colors de l'art de Sant Martí i les van donar a conèixer als clients al seu compte de Facebook:

"Més amor i menys odi. Feliç Pride a tots els nostres amics LGTBI+. Els amants de les galetes i la felicitat sou benvinguts."

 

 

Van començar a rebre reaccions d'odi i la cancel·lació de comandes: "Un client va cancel·lar una comanda de cinc dotzenes de galetes", explica Dawn. Aquella setmana semblava que fins i tot es posava en perill el negoci que porten les dues germanes Cooley.

"Volia demostrar que estimem totes les persones. Sabia que a algunes persones no els agradaria, però no esperava aquesta reacció."

Ja havien estat a punt de tancar durant la pandèmia i ara el negoci tornava a perillar. Van posar un missatge a la xarxa, que tenien "excedent de galetes" després de les comandes cancel·lades. I la reacció contrària a les mostres d'odi va ser aclaparadora. "Per cada comentari negatiu n'hem rebut 20 de positius", explica Dawn.

"Simplement hem fet una galeta del cor de l'arc de Sant Martí. No ens mereixem tota aquesta atenció. Ho fem amb alegria, són petits actes de servei i amabilitat que els fem sense esperar res a canvi, ni reconeixement ni lloança, però segur que no esperem odi."

I l'exit de les seves galetes s'ha desfermat des d'aleshores. Les tres persones que treballen a l'obrador, les dues germanes i una tercera persona que les ajuda no han parat de fornejar: "Estem fent el que podem".

Tot i que a les xarxes hi continua havent missatges de rebuig, encara n'hi ha més de suport. I al carrer, els clients feien llargues cues davant la pastisseria Confections, que es va quedar sense existències. "Estem desbordades. Així estava aquest migdia de clients que ens envien. Gràcies".
En poques hores, Confections va vendre tot el que tenia: les 12 dotzenes de galetes que havien fer aquell dia, les 5 dotzenes més de la comanda cancel·lada i la resta de galetes decorades i magdalenes que fan.

Des d'aquell dia de la setmana passada han hagut de tancar abans d'hora perquè ho havien acabat tot, mentre seguien fornejant tantes galetes com els ha estat possible per respondre a la demanda.

Els han arribat comandes des de tots els Estats Units, com la de Brian Cuban, germà del multimilionari propietari d'un equip de l'NBA, que va encarregar 100 dòlars de galetes. Però com que no poden fer front als enviaments, les germanes Cooley van suggerir que els donessin a una organització benèfica infantil. També van proposar una protectora d'animals local.

Alguns els han retret que no hagin pensat a proposar organitzacions LGTBI+ per a les donacions, però les germanes Cooley han dit que ho han fet amb bona intenció perquè són organitzacions pròximes que coneixen.

Ara han anunciat que faran uns dies de vacances per recuperar-se i després continuaran fent tantes galetes de l'arc de Sant Martí com permetin els seus forns.

ARXIVAT A:
LGTBIEmpresaXarxes socials Estats Units
Anar al contingut