Dispositiu policial per evitar aglomeracions a Ciutadella per les festes de Sant Joan
Dispositiu policial per evitar aglomeracions a Ciutadella per les festes de Sant Joan (EFE / David Arquimbau Sintes)

Nous casos de Covid a Menorca de persones que arriben de fora l'illa

Tot i que van arribar a l'illa sense símptomes, van decidir passar la quarantena en un pis de la família i no han estat en contacte amb ningú

Actualitzat

Una parella que va arribar dimarts de la setmana passada a Menorca procedent dels Estats Units ha donat positiu per coronavirus, segons ha informat el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut). Es tracta dels primers casos actius de Covid-19 a l'illa en cinc dies. Fa pocs dies, una parella que va aterrar en un vol procedent de Bolívia també va donar positiu. En tots dos casos eren persones que venien de fora de les Illes.

Els dos contagiats residien des de fa anys als Estats Units i per motius laborals han tornat a l'illa. Des de l'Àrea de Salut de Menorca han explicat que tots dos van arribar a Menorca fa vuit dies i, des d'aleshores, per voluntat pròpia han estat aïllats en quarantena en un pis de la família.

Tot i que van arribar a les Balears sense símptomes, van decidir passar la quarantena i no han sortit del pis on viuen ni han estat en contacte amb altres persones. Durant el trajecte fins a Menorca van fer servir mascaretes i van passar una nit sols a la cabina del vaixell que els va portar de Barcelona a l'illa.

 

 

Diumenge passat, l'home va començar a tenir símptomes i es va posar en contacte amb el 061. Van activar-se les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC) per recollir mostres de tots dos i tots dos van donar positiu en les proves PCR. Per ara, la dona no ha presentat símptomes.

Tots dos continuen aïllats al domicili i els estan fent seguiment els equips UVAC, unitats integrades per un metge, un infermer i un conductor formats expressament per tractar casos de Covid-19.

 

La platja de Punta Prima de Menorca, el cap de setmana passat
La platja de Punta Prima de Menorca, el cap de setmana passat (EFE / David Arquimbau Sintes)

 

Les Balears, un dels llocs d'Espanya amb menys contagis

El primer cas de coronavirus confirmat a Menorca va ser el 7 de març, un metge de l'Hospital Mateu Orfila. Durant la pandèmia, les illes Balears han estat un dels llocs d'Espanya menys afectats per la Covid-19 i, de fet, Formentera va entrar directament a la fase 1 de la desescalada el 4 de maig.

En canvi, a econòmicament, els efectes de la crisi en una zona que viu fonamentalment del turisme han fet que alguns ajuntaments i empresaris apostin per un replantejament. Des de la setmana passada, a les Balears ja hi arriben turistes alemanys, abans i tot que els provinents d'altres parts de l'Estat.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Illes Balears
Anar al contingut